Światełka za tęczą [*], Radomir i Tusia

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Re: Andzia [*], Klara [*], Zosia [*], Stefanka [*], Fifka

Post autor: Chryzantem »

Fifka jest bardzo grzeczna. W klatce szaleje, popcornuje, jak do niej kwikam to mi odpowiada. Staram się do niej dużo mówić, wiem że to nie zastąpi drugiej świnki ale szkoda mi jej, w końcu to jeszcze świński dzieciak.
Na rękach siedzi spokojnie, przygryza mi koszulkę ale tak trochę. Nie sika znienacka. Na kocu za to pierwsze co biegnie się schować pod koc, włazi w siano, i tak siedzi.
Z jedzenia ogórek to zdecydowany faworyt, marchewka i seler naciowy też. Nie chce się przekonać do sałaty rzymskiej, ale jabłuszko czy pomidor są ok. Zielony owies posmakował, nie żałuję jej jedzenia zdecydowanie :szczerbaty:
Ważę Fifę co dwa-trzy dni, wiem że po utracie towarzyszki świnki mogą przestać jeść więc staram się kontrolować. Póki co jest w porządku. Czekamy cierpliwie na możliwość adopcji...
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

jak to do rzymskiej nie chce się przekonać :shock: moje nosem wciągają.. w sumie.. czego moje tak nie wciągają :laugh:

trzymam nadal kciuki za koleżankę :fingerscrossed:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Wciąż nie ma "tej jedynej" dla Fifki? :fingerscrossed: :buzki: Może na kastratów popatrz?
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Chryzantem
Kontakt:

Fifka czeka na koleżankę, w sierpniu będzie spotkanie :yahoo:
Póki co chodzi, gada, rośnie, drze pyszczek przy otwieraniu szuflady i leżakuje z wyciągniętymi girkami. Ostatnio przytuliła się do mojej ręki i aż mi się ciepło na sercu zrobiło.
Nigdy nie sądziłam, że będę mieć gładką białaskę, zawsze puchate rozetki miałam. No poza Tanią, ale ona miała dłuuugie futerko. Czerwone oczka są śliczne, czasami wyglądają jak mleczne. I te przednie łapki jak u szopa :szczerbaty: Mały głupek z niej ale jest kochana.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Chryzantem
Kontakt:

Re: Andzia [*] Klara [*] Zosia [*] Stefanka [*] Fifka i Nunc

No i jest, po długim dniu pełnym wrażeń (i opóźnień pociągów, widzę że nic się nie zmienia w PKP :roll: ) dojechaliśmy z Nuncią.
My zmęczeni, ona przerażona, tylko Fifka nie wiedziała o co chodzi.

Na początku standardowe wąchanie tyłków i chodzenie za sobą.
Obrazek
Obrazek

potem się zaczęła walka, wirek świński z rzucaniem się do pyszczków, na szczęście bez ran i ofiar, szybko rozdzielałam.
w końcu zainteresowały się jedzeniem, zaczęły eksplorować koc, ja się zajęłam kolacją. wracam do pokoju, a tam taki widok
Obrazek
Nuncia zagoniona w kąt, poddała się a Fifka nie chciała jej dać odejść na krok.

"przyjechały jakieś ślązoki i mnie zabrali, no jak żyć (kwikać)? "
Obrazek

w nocy Nuncia siedziała ulokowana pod hamakiem, czego Fifka nie mogła chyba znieść bo to było jej miejsce. ale nie miała wyboru. chyba się nie gryzły, ale rano chłopak mi mówił że się ganiały i szczękały zębami, bo go obudziły. mam nadzieję że to tylko jakaś próba dominacji ze strony Fifki i tyle.

poznałam porcellę, panią i pana ładnych, agutkowe brzdące i było bardzo miło :buzki: przyznam, że siostrzyczki są urocze :love: dziękujemy :buzki:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Ohh i ahh :love:

Za to żeby dziewczyny się dogadały i nie targały już za włosy (sierść :szczerbaty:). Pięknie razem wyglądają :love:

Dobrze, że mają uszy w różnym kolorze bo ciężko by było poznać która to która :szczerbaty:)
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Dwa białaski, ale słodko :love: :love:
:fingerscrossed: za przyjaźń :buzki:
Awatar użytkownika
Chryzantem
Kontakt:

nie wiem co mam robić za bardzo. w poniedziałek na kocu wieczorem się dwa razy spięły, był wirek świński ale je rozdzieliłam. zostawiłam je na noc w klatce i jakoś dały radę. dzisiaj dałam dwa hamaki, dwie miseczki, tak żeby nawet nie musiały sobie wchodzić w drogę. ale Fifka co chwilę podchodzi do Nunci, gruchając i kręcąc tyłkiem, Nuncia zaczyna się irytować i ją wygania. na początku to działało bo Fifka od razu uciekała ale teraz już się znowu biją.
przedzieliłam klatkę, ale Fifka przeczołgała się miedzy prętami do Nunci. na razie walki nie było ale boję się co będzie w nocy. nie mogę ciągle czuwać...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Mi się wydaje, że powinnaś je dłużej zostawić na wybiegu. Jak tam się uspokoją to dopiero po czasie do klatki ale bez legowisk i hamaczków tylko dużo jedzenia. Może być tak, że Fifka ma rujkę i dlatego tak się zachowuje.
Obrazek
Awatar użytkownika
Chryzantem
Kontakt:

nie jest tak, że biją się ciągle, większość czasu siedzą każda pod swoim hamakiem i tyle. raz nawet dłuższą chwilę leżały razem pod jednym obok siebie.
po prostu Fifka podchodzi do Nunci i zaczyna gruchanie. albo Nuncia próbuje wyjść spoza hamaka do reszty części klatki, to Fifka od razu ją przegania pod hamak z powrotem.
przy jedzeniu się nie biją, chociaż Fif trochę kradnie koleżance.
bardziej chodzi o to że te walki potrafią się zrobić dosyć intensywne - ale póki co nie tak jak wcześniej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”