Muffinka, Kromka, Kajzerka, Kracek, Patek, Mikus- w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Raftylka

Re: Muffinka i pięcioraczki [Sztum]

Post autor: Raftylka »

Jeny.. Jakie te dwie ostatnie fotki sa przecudowne!!!
Werusiek

Post autor: Werusiek »

Super! W koncu zainteresowanie Panami :jupi: zdjecia z kolegą Mikusia są cudne :love:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Bo Mikus jest cudny, jak każda biała świnka :)
Ciekawe, czy on zauważył podobieństwo kolorystyczne swojego nowego kolegi do braci :). Wyglądają, jak rodzina.
Na razie wszystko wskazuje na to, że Mikus w Elblągu zostanie :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Pochlastam się chyba.
Kromka miała jutro jechać do DS. Umowa przygotowana. Przy okazji sprzątania klatek wzięłam ją na ostatni przegląd- pazurki itd- no i zonk. Na jednym boczku, w futerku, czuć wyraźnie przesuszoną, chropowatą skórę. Wygląda to na początek grzybicy niestety :glowawmur: .
U Kajzerki na nosie też coś się zaczyna dziać :glowawmur: . I u Kracka na zadku :glowawmur:
Pojęcia nie mam skąd zaraza, ale bierzemy się za leczenie- co począć.
A Kromka do swojego domu pojedzie później.
Rozmawiałam z tatą Werusiek- bardzo miły i konkretny pan 8-) . Wszystko rozumie i na świnkę zaczekają.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:glowawmur:
Werusiek

Właśnie dzwonili do mnie powiedziec mi że musimy poczekać jeszcze 3 tygodnie, z tego nieszczęsnego powodu! :glowawmur: Ale nie ma wyjścia, bedziemy czekać z niecierpliwoscią. W zasadzie bedzie mozna uznać Kromcie za prezent bo przyjedzie w okolice moich urodzin (03.10) :lol: oby maluchy szybko zdrowialy! :fingerscrossed:
Werusiek

Jak tam prośki? Zdrowieją?
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Tak, pomału zarastają :)
Właściwie wszystkie prośki z tego stada- czyli pięcioraczki, Bulinka i dzieciaki (które pojechały jakiś czas temu do Valkirii) oraz Terkotka - miały bądź mają mniejsze lub większe ogniska grzybicy.
Bulinka zachorowała wcześniej, pewnie na skutek stresu przeprowadzkowego. Po miesiącu grzyb pojawił się u reszty, pewnie aktywowały się jakieś uśpione zarodniki.
No ale już wychodzimy na prostą- sytuacja opanowana. Mam nadzieję, że Muffinka już nie zachoruje, chociaż nic mnie nie zdziwi.
Werusiek

Re: Muffinka i pięcioraczki [Sztum]- leczenie

Miejmy nadzieje ze juz Muffinka nie złapie grzyba. No i by zdrowiala szybko nasza Kromcia, bo juz w klatce nowy wigwan czeka :)
Werusiek

Re: Muffinka i pięcioraczki [Sztum]- leczenie

I jak tam? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”