Muffinka, Kromka, Kajzerka, Kracek, Patek, Mikus- w DS
Moderator: silje
Re: Muffinka i pięcioraczki [Sztum]
Jeny.. Jakie te dwie ostatnie fotki sa przecudowne!!!
Super! W koncu zainteresowanie Panami
zdjecia z kolegą Mikusia są cudne 

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Bo Mikus jest cudny, jak każda biała świnka
Ciekawe, czy on zauważył podobieństwo kolorystyczne swojego nowego kolegi do braci
. Wyglądają, jak rodzina.
Na razie wszystko wskazuje na to, że Mikus w Elblągu zostanie

Ciekawe, czy on zauważył podobieństwo kolorystyczne swojego nowego kolegi do braci

Na razie wszystko wskazuje na to, że Mikus w Elblągu zostanie

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Pochlastam się chyba.
Kromka miała jutro jechać do DS. Umowa przygotowana. Przy okazji sprzątania klatek wzięłam ją na ostatni przegląd- pazurki itd- no i zonk. Na jednym boczku, w futerku, czuć wyraźnie przesuszoną, chropowatą skórę. Wygląda to na początek grzybicy niestety
.
U Kajzerki na nosie też coś się zaczyna dziać
. I u Kracka na zadku
Pojęcia nie mam skąd zaraza, ale bierzemy się za leczenie- co począć.
A Kromka do swojego domu pojedzie później.
Rozmawiałam z tatą Werusiek- bardzo miły i konkretny pan
. Wszystko rozumie i na świnkę zaczekają.
Kromka miała jutro jechać do DS. Umowa przygotowana. Przy okazji sprzątania klatek wzięłam ją na ostatni przegląd- pazurki itd- no i zonk. Na jednym boczku, w futerku, czuć wyraźnie przesuszoną, chropowatą skórę. Wygląda to na początek grzybicy niestety

U Kajzerki na nosie też coś się zaczyna dziać

Pojęcia nie mam skąd zaraza, ale bierzemy się za leczenie- co począć.
A Kromka do swojego domu pojedzie później.
Rozmawiałam z tatą Werusiek- bardzo miły i konkretny pan

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Właśnie dzwonili do mnie powiedziec mi że musimy poczekać jeszcze 3 tygodnie, z tego nieszczęsnego powodu!
Ale nie ma wyjścia, bedziemy czekać z niecierpliwoscią. W zasadzie bedzie mozna uznać Kromcie za prezent bo przyjedzie w okolice moich urodzin (03.10)
oby maluchy szybko zdrowialy! 

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Tak, pomału zarastają
Właściwie wszystkie prośki z tego stada- czyli pięcioraczki, Bulinka i dzieciaki (które pojechały jakiś czas temu do Valkirii) oraz Terkotka - miały bądź mają mniejsze lub większe ogniska grzybicy.
Bulinka zachorowała wcześniej, pewnie na skutek stresu przeprowadzkowego. Po miesiącu grzyb pojawił się u reszty, pewnie aktywowały się jakieś uśpione zarodniki.
No ale już wychodzimy na prostą- sytuacja opanowana. Mam nadzieję, że Muffinka już nie zachoruje, chociaż nic mnie nie zdziwi.

Właściwie wszystkie prośki z tego stada- czyli pięcioraczki, Bulinka i dzieciaki (które pojechały jakiś czas temu do Valkirii) oraz Terkotka - miały bądź mają mniejsze lub większe ogniska grzybicy.
Bulinka zachorowała wcześniej, pewnie na skutek stresu przeprowadzkowego. Po miesiącu grzyb pojawił się u reszty, pewnie aktywowały się jakieś uśpione zarodniki.
No ale już wychodzimy na prostą- sytuacja opanowana. Mam nadzieję, że Muffinka już nie zachoruje, chociaż nic mnie nie zdziwi.
Re: Muffinka i pięcioraczki [Sztum]- leczenie
Miejmy nadzieje ze juz Muffinka nie złapie grzyba. No i by zdrowiala szybko nasza Kromcia, bo juz w klatce nowy wigwan czeka