* Imię świnki- Muffinka
* Wiek świnki- nieznany, świnka młoda, myślę, że ma ok 6-8 mies.
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 2168
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka z likwidowanego stada w mini-zoo
* Informacje dot. diety- mauczyła się jeść Cavię Nature . Poza tym oczywiście trawa, siano i zioła, jabłko, marchew, burak, seler, kukurydza itdd. Widzę, że nie lubi pomidora
* Stan adopcji- DS Aru- okolice Rumii
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z córką Kajzerką lub do innej świnki
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl -
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja
Świnka jest obecnie w bardzo zaawansowanej ciąży- w najbliższych dniach urodzi. Jest bardzo płochliwa, na rękach grzeczna- zamiera w bezruchu, ale nawet ogromny brzuch nie przeszkadza jej w szybkiej ucieczce, jeśli tylko nadrzy się sposobność.
Ale jest nadzieja

Z innymi świnkami dobrze się dogaduje- obecnie mieszkają sobie we trzy.
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy, chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie:).
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
Są to standardowe oczekiwania, jakie SPŚM ma wobec przyszłych opiekunów świnek. Zwierzę, które trafia do adopcji - ma za sobą ciężkie przejścia, jest wyciągnięte z fatalnych warunków, a bardzo często autentycznie uratowane od śmierci. Dlatego właśnie tak bardzo nam zależy, aby dom w którym zamieszka był pewny i bezpieczny.
...
Jeszcze się mocno boję..

...ale zaufam- kwestia czasu..

..nie jestem sama..

Trzymajcie za mnie kciuki!

Maluchy oczywiście muszą podrosnąć, ale można już się zakochiwać i rezerwować

* Imię świnki-Kromka
* Płeć- samiczka
* Nr adopcyjny- 2221
* Wiek- ur.1 sierpnia 2015r
* Stan adopcji- DS u Werusiek, Warszawa
* Informacje dotyczące adopcji- do wydania z mamą, siostrą, lub do innej samiczki

* Imię świnki-Kajzerka
* Płeć- samiczka
* Nr adopcyjny- 2222
* Stan adopcji- DS u Mati- Warszawa
* Informacje dotyczące adopcji- do wydania z mamą Muffinką lub do innej samiczki

* Imię świnki Kracek
* Płeć- samiec
* Nr adopcyjny- 2223
* Stan adopcji- DS , Gdańsk
* Informacje dotyczące adopcji- do wydania z bratem -Patkiem

* Imię świnki Patek
* Płeć- samiec
* Nr adopcyjny- 2224
* Stan adopcji- DS , Gdańsk
* Informacje dotyczące adopcji- do wydania z bratem -Krackiem

* Imię świnki Mikus
* Płeć- samiec
* Nr adopcyjny- 2225
* Stan adopcji- DS u p. Marty w Elblągu
* Informacje dotyczące adopcji- do wydania z jednym z braci, lub do innego samca