Grzesia- dojrzała rozetka - pojechała do Warszawy

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Grzesia- dojrzała rozetka - pojechała do Warszawy

Post autor: silje »

Grzesia została oddana pod opiekę SPŚM z powodu alergii członka rodziny. Szuka nowego domku i koleżanki, której nigdy nie miała- całe życie była sama. Jest po kwarantannie, miała też wykonane kontrolne badania krwi oraz USG- wypadły naprawdę dobrze, a Dr który wykonywał USG stwierdził, że dawno nie widział tak zdrowego wnętrza u 4-letniej świnki :)
Tak, że Grzesia jest już gotowa do adopcji :)

fot robocza
Obrazek
Z drugiej strony świnka ma białą, dużą łatkę.

* Imię świnki- Grzesia
* Wiek świnki- ok.4- 4,5 roku (na czerwiec 2021)
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 5451
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innej samiczki lub kastrata
* Stan adopcji- DS u p. Moniki z Warszawy

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, pomidor, papryka
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/imag ... na2020.pdf)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120 cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83

Prośka jest dość płochliwa, ale z dnia na dzień coraz bardziej ufna i ciekawska- widocznie potrzebuje trochę czasu, by się poczuć komfortowo.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Re: Grzesia- dojrzała rozetka szuka domku i koleżanki [Sztum

Post autor: Beatrice »

Silje, a co z Grzesia!? Może ona by w międzyczasie mogła dołączyć do Belindy?...Wydaje się, że pasowalyby do siebie i wiekowo i charakterologicznie! Tylko ja już mam " duchową rezerwację" dla Julinki, Brendy i może Bobinki od Ani C ( ten sam casus)! Ale jakby jej nikt nie zechciał to może moglyby jeszcze z Belindzia przeżyć razem pogodną starość? Sama nie wiem...
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Beatrice, musisz sama wybrać i postanowić. Belindzia teraz jest sama i na pewno ucieszyłaby się z koleżanki (choć co prawda zupełnie nie wiem, jaka jest Grzesia w stosunku do innych świnek). Jeśli zdecydujesz się na Grzesię, to ona co prawda ma lat 4+, ale mam nadzieję, że jeszcze długo będzie żyła w zdrowiu. Kiedyś może to ona sama zostanie (choć to nigdy nie wiadomo) i znowu nie weźmiesz Brendy i Julinki.. Wydaje mi się, że teraz powinnaś myśleć głównie o tej śwince, którą masz.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Matko! Taka cudna i na dokładkę zdrowa! Za ten domek, który ją pokocha już na zawsze! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

silje pisze:Beatrice, musisz sama wybrać i postanowić. Belindzia teraz jest sama i na pewno ucieszyłaby się z koleżanki (choć co prawda zupełnie nie wiem, jaka jest Grzesia w stosunku do innych świnek). Jeśli zdecydujesz się na Grzesię, to ona co prawda ma lat 4+, ale mam nadzieję, że jeszcze długo będzie żyła w zdrowiu. Kiedyś może to ona sama zostanie (choć to nigdy nie wiadomo) i znowu nie weźmiesz Brendy i Julinki.. Wydaje mi się, że teraz powinnaś myśleć głównie o tej śwince, którą masz.
To tak jak pisałam w "Zarezerwowanych" , teraz czekam na wynik Belindzi. Będzie chyba dopiero w następnym tygodniu.....
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Grzesia- dojrzała rozetka szuka domku i koleżanki-rezerw

Grzesia- rezerwacja dla p. Moniki z Warszawy :)
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Gratulujemy ! :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

19 czerwca Grzesia pojechała do swojego nowego domku w Warszawie.
Niestety tak się pechowo ułożyło, że w międzyczasie rezydentka się trochę pochorowała i na łączenie trzeba chwilę zaczekać. Na szczęście Grzesia nie przejmuje się zbytnio kolejną zmianą- chodzi i zwiedza swoją tymczasową zagrodę, polegując sobie z wyciągniętą girką na legowisku bądź w domku. Mam nadzieję, że lada dzień pozna swoją koleżankę, bo już dość była sama. Właściwie... zawsze.
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Re: Grzesia- dojrzała rozetka - pojechała do Warszawy

I co u Grzesi? Mocno ściskamy kciuki! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Grzesia- dojrzała rozetka - pojechała do Warszawy

Grzesia już mieszka ze swoją koleżanką Mirabelką (u mnie w DT - Sjesta, córka Mariny(*) ). Rodzinka pisze, że Grzesia przejęła dowodzenie bezkrwawo :) . Że ogólnie jest cudowna, że podbiega, by się przywitać, że kładzie się gdzie tylko może :)
No i dostałam fotki :

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”