Moja świnka Rambuś od tygodnia dziwnie się zachowuje, kiedy biorę go na ręce to dziwnie się kręci kwiczy wypatruje czegoś podgryza mnie w ręce a jak coś zobaczy to wtula się we mnie np. usłyszał telewizor i się przestraszył . Wcześniej się tak nie zachowywał ,normalnie się do mnie przytulał kładł się na ,,placka" a teraz chowa się albo pomiędzy moimi nogami lub pod ramionami. Zaczynam się o niego bać ma już 5 lat i troszkę już przeżył, druga świnka też jest lecz się z nią pokłócił. Z jakiego powodu tak się zachowuje ?

może w mikro zoo coś mu się stało może był zile traktowany... Szczerze mówiąc to w mikro zoo siedział w jednym akwarium z 11 świnkami i jeszcze ta baba jak go wyciągała , masakra! Chwyciła go jak jakomsi lalkę aż zaczął piszczeć

Nie wiem co ona z tymi świnkami robiła ale jest szczególnie wyczulony na dotykanie po bokach brzucha , tylko mi pozwala się tam dotykać ale nie zawsze. Czy mogę mu jakoś pomóc? daje jego zdjęcie. Rambo był i jest samcem alfa i nie wiem czego się tak boi.
http://imageshack.us/a/img823/9687/t73l.jpg
Zmieniłam tytuł wątku na konkretną informację co się znajduje w wątku. mod. Olga1109