- wiek świnki - raczej młoda, ok 3-4 miesiące
- płeć świnki - samiczka
- adopcyjne numerki świnek - 2338
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo - Poznań, patic6
- historię zwierzęcia, przebyte choroby - zwierzę odebrane z bardzo złych warunków, przebywała w chlewiku z ponad 50 innymi świnkami. Jest niedożywiona, ma problemy skórne i paskudne strupki po pogryzieniach na całym ciele. Na pewno jest w ciąży, więc agresywne leczenie odpada, na razie leczymy zachowawczo (Insectin i kąpiele w Hexodermie, odmaczanie strupków). Wyczuwalny jest jeden kopiący maluch (chociaż wiem, że świnki lubią w tej materii zaskakiwać

Edit: usg wykluczyło ciążę, to co brałam za dzidzię mogło być ruchami jelit (świnka pochłania każde jedzenie w tempie ekspresowym). W związku z tym podjęliśmy leczenie Ivomeciem, z dobrym skutkiem. Teraz czyścimy ropień przy lewym oczku.
- informacje dot. diety - znika absolutnie wszystko, od zieleniny poprzez warzywa i owoce, a skończywszy na wszelakiej karmie. Proces pobierania pokarmu trwa nieprzerwanie, a zapach jedzenia powoduje żywsze przebieranie paszczą

- stan adopcji - rezerwacja dla paja
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do innej samiczki lub kastrata
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - pw, mail: patic6@gmail.com

Tyłeczek - strup na strupie i wszystkie kości wystają...

Taka jestem biedna i chudziutka - ale nadrabiam!