- wiek świnki - ok. 4 lat
- płeć świnki - samica
- adopcyjny nr świnki- 2293
- miejscowość, w której przebywają zwierzęta, oraz u kogo - Zambrów , basia M
- historia zwierzęcia, przebyte choroby- świnka oddana przez właścicieli opis sytuacji będzie niżej
- podawane leki - brak , okaz zdrowia
- informacje dot. diety - wszystko, co dla świnki jest dozwolone - smakuje i jest zjadane
- stan adopcji - do adopcji tylko z mężem
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - Priv. lub tel , 781 419 656
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - semprewerde
- imię świnki - Maciuś
- wiek świnki - ok . 4 lat
- płeć świnki - samiec
- adopcyjny nr świnki - 2294
- miejscowość, w której przebywają zwierzęta, oraz u kogo - Zambrów ,basia M
- historia zwierzęcia, przebyte choroby - świniak oddany przez właścicieli , opis poniżej
- podawane leki - brak , okaz zdrowia
- informacje dot. diety - wszystko , co dla świnki jest dozwolone jest zjadane i smakuje
- stan adopcji - do adopcji wyłącznie z żoną
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - Priv. tel. 781 419 656
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - semprewerde
MAJA

MACIUŚ

I RAZEM

Adopcja na zasadach SPŚM, obowiązuje wizyta przed adopcyjna.
Dom Tymczasowy – jako osoba najlepiej znająca świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzega sobie prawo do wyboru przyszłego domu oraz odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uzna, że nie spełnili oni podstawowych wymagań.
Na początku września dostałam telefon od znajomej , że widziała dwie świnki w tragicznych warunkach . pojechałam tam porozmawiać z właścicielami .na miejscu zastałam dwie świnki w klatce z dwoma królikami , taka hodowla domowa zwierząt na ubój . okazało się ,że parka była w domu trzymana ,aby samiczka się rozmnażała dla zarobku . od pół roku nie miała małych i wystawili zwierzątka na dwór, aby poumierały , bo bezużyteczne .
z miejsca zapytałam ,czy oddadzą i zgodzili się .
świnki śliczne , samczyk gładkowłosy a samiczka długi włos - gęsty . mimo strachu garną się do ludzi ( lub czuły,że dostaną jeść )
Po wet.
Są zupełnie zdrowe , o dziwo .
Po badaniach zeskrobin , przeglądzie sierści ( i pod mikroskopem ) oraz ząbków , no i bobków dostałam jedno zalecenie - Wykąpać , bo śmierdzą .
Wykąpane , pazurki obcięte , witamink C podana .
Ponieważ chcę , aby poszły razem , to umówiłam się na kastrację mężusia. teraz tylko muszę troszkę podtuczyć , bo okropne chudzinki .
Pan - 807 g - Maciuś
Pani - 690 g - Maja
opis dotyczy dni ok . 8 - 12 września
na dzień dzisiejszy świniaczki podtuczone

mają wspaniały charakter ,Maja jest bardziej nieufna i płochliwa . Maciuś jest niesamowity , wszędzie go pełno , niczego i nikogo się nie boi , rozgadany na cały dom

codziennie domagają się spacerów , stają " słupka " i proszą .
ponieważ wydam je tylko razem , MACIUŚ jest umówiony na kastrację w najbliższą sobotę . do nowego domku mogą iść po wygojeniu ranki . ale rezerwować już można - to wspaniałe i proludzkie prośki
czekają na nowych , KOCHAJĄCYCH właścicieli ,którzy już ich nie zawiodą nigdy !!!