- świnka w typie himayaja, rubinowe oczy
- Wiek - nieznany, szacowany na ok.6 m-cy na 10.2016
- nr adopcyjny: 2472
- stan adopcji: DS u p. Marty w Zgierzu

# historia zwierzęcia, przebyte choroby- Świnka odebrana wraz z innymi świnkami z mini zoo pod Elblagiem. To już drugi odbiór z tego miejsca w krótkim czasie. Tym razem zostało odebranych interwencyjnie 18 samców. Świnki po badaniu weterynaryjnym, podana inwermektyna (I dawka 31.10, czekają jeszcze 2). Prosiaczki mają poobgryzane uszy, ślady po ugryzieniach, ale generalnie nie są w najgorszym stanie. Prosiaczki mają ciekawe umaszczenie, ponieważ na białym futerku na tułowiu mają ciemniejsze, jakby brązowawe futerko (mam nadzieję, że po wykąpaniu to wybarwienie nie zniknie

QUIET - to świnka, którą na początku odebrałam jako słabą, wycofaną. Gdy w klatce było 8 świnek i zaczynały się gonić, czy były jakieś utarczki, on uciekał na paśnik i stamtąd obserwował. To co odebrałam za tchórzostwo, okazało się cwaniactwem

Po konsultacjach wszelakich możliwych, głównie z powodu wojowniczości względem samców, wcale nie cichy Quiet, został odjajczony.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo- Toruń
# informacje dot. adopcji zwierzęcia - spokojnego kumpla lub koleżanki
# Informacje dot. diety: Cavia Nature, sianko- w ilościach hurtowych, pije z poidła, warzywka i owoce w fazie prób
# kontakt do osoby decyzyjnej - Joanka PW (wiadomość prywatna) lub joankadt@gmail.com
# Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: decyzja samodzielna, o!
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną. Biorę również pod uwagę zaangażowanie potencjalnego DS