duży apetyt ale nie je

Biegunki, zatwardzenia, wzdęcia, zapalenie jelit, nieprawidłowa waga;

Moderator: Dzima

ODPOWIEDZ
kropelka

duży apetyt ale nie je

Post autor: kropelka »

Mam problem z moją świnka morska. Trzy tygodnie temu miał skracane trzonowce i okazało się że ma nadżerkę. Po zabiegu przez kilka dni dostawał zastrzyki z antybiotykami, jadł świeża trawę sam, ogólnie przez dwa dni nie musiałam go dokarmiać strzykawka :) jednak nagle przestał jeść, widzę że ma ochotę bo przybiega pod lodówkę i prosi o jedzenie, kiedy dostanie jedzenie to obwachuje, widać że chce zjeść ale nie je jakby coś mu to uniemozliwialo. :( dokarmiam go przez strzykawkę, zastanawiam się dlaczego nie je sam. Ze strzykawki je chętnie, daje mu też witaminę c i lakcid bo od tych papek robi trochę rzadsze bobki, dodam jeszcze że nie pije sam z poidełka, chociaż kilka dni po zabiegu pił już sam chętnie. Mój wet rozkłada ręce, mówi że świniak nie ma żadnych niepokojących zmian w pyszczku, brzuszek miękki. Sporo schudł, ale nadal chodzi po mieszkaniu mimo że więcej śpi niż wcześniej. Nie wiem już jak mu pomóc żeby zaczął sam jeść, macie jakieś pomysły? :cry:
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Re: duży apetyt ale nie je

Post autor: pucka69 »

a wet oglądał wziernikiem paszczę? może jednak tam jest jakaś nadżerka? może pędzlować solcoserylem?
Obrazek
kropelka

Oglądała wziernikiem, mówiła że nic nie widać
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Zrobiłabym RTG głowy w celu dalszej diagnozy.
Obrazek
kropelka

RTG miał robione przez zabiegiem i były tylko lekko opuchnięte jelita ale wet mówiła że to nic takiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ pokarmowy”