neutralizator zapachów super benek
-
- Miejscowość: Brzesko
- Kontakt:
neutralizator zapachów super benek
czy ten neutralizator (on jest w proszku) mogę stosować do klatki dla świnki bo pan w sklepie zoologicznym mówił że można ale wole się upewnić 

- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: neutralizator zapachów super benek
Nie słuchaj co mówią w sklepie zoologicznym. Jasne, że powiedzą ci że można, bo
1. Zalezy im tylko na zysku
2. Nie mają zielonego pojęcia o zwierzętach
Podobno Benek mocno uczula, były przypadki gdzie po nim świnki dostawały zapaleń dróg oddechowych. Jeżeli z klatki dobiega brzydki zapach, to znaczy że za rzadko sprzątasz, lub świnki są chore. Przy odpowiednim podłożu nawet do tygodnia nie czuć zapachu
1. Zalezy im tylko na zysku
2. Nie mają zielonego pojęcia o zwierzętach
Podobno Benek mocno uczula, były przypadki gdzie po nim świnki dostawały zapaleń dróg oddechowych. Jeżeli z klatki dobiega brzydki zapach, to znaczy że za rzadko sprzątasz, lub świnki są chore. Przy odpowiednim podłożu nawet do tygodnia nie czuć zapachu
Zgadzam się z powyższym
Kiedyś sama dawałam,ale śmierdziało gorzej niż bez
Kiedyś sama dawałam,ale śmierdziało gorzej niż bez

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Stosowałam, ale nie zauważyłam różnicy.
I racja, i tak trzeba sprzątnąć, kiedy jest nabrudzone, bo się świnki nabawią kataru i zapalenia łapek od mokrego podłoża.
Dobrze jest w miejscach, gdzie się najwięcej siusia, dać pelet drewniany, który łatwo wymienić tylko częściowo.
No i - ważne! - zapach odchodów zmienia się w zależności od zjadanych warzyw, a jeśli jest nieprzyjemny i instensywny, to trzeba do weta, bo świnki łatwo dostają zapalenia pęcherza.
I racja, i tak trzeba sprzątnąć, kiedy jest nabrudzone, bo się świnki nabawią kataru i zapalenia łapek od mokrego podłoża.
Dobrze jest w miejscach, gdzie się najwięcej siusia, dać pelet drewniany, który łatwo wymienić tylko częściowo.
No i - ważne! - zapach odchodów zmienia się w zależności od zjadanych warzyw, a jeśli jest nieprzyjemny i instensywny, to trzeba do weta, bo świnki łatwo dostają zapalenia pęcherza.
- Milkaa
- Miejscowość: ok. Nowego Sącza
- Kontakt:
Oczywiście, że sprzedawcy próbują cię wkręcić. Większość z nich nie ma nawet podstawowej wiedzy o świnkach. Świnki ogólnie przecież i tak nie śmierdzą, chyba że przez bardzo długi czas im nie sprzątam. Mam nawet takie coś, tylko w płynie, ale nie stosuję, bo:
1. Nie ma takiej potrzeby.
2. Boję się.
3. Milka i tak nie lubi
Więc lepiej, zamiast kupować takie dziadostwa, sprzątaj jej regularnie w klatce
1. Nie ma takiej potrzeby.
2. Boję się.
3. Milka i tak nie lubi

Więc lepiej, zamiast kupować takie dziadostwa, sprzątaj jej regularnie w klatce