Hirek [Sztum]- W DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Hirek [Sztum]- W DS

Post autor: silje »

Obrazek

* Imię świnki- Hirek
* Wiek świnki- ok. 6 mies
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 3484
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u p.Samanty, Raszyn

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler itd.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.

W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy, chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie:).
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83

Hirek jest świnką zupełnie dziką.. Na razie wszystko go przeraża, całe swoje życie spędził w pseudohodowli, czyli w klatce na dworzu. Potrzebny cierpliwy domek, przy którym świnek nabierze zaufania do ludzi i nauczy się czerpać z niego radość. Potencjał jest, gdyż po 10 minutach na mej klacie Hirek zaczął coś do siebie gadać i jak jak to określam "ostrzyć ząbki" :)
Pewnie tęskni za towarzystwem, bo jak się domyślam zawsze mieszkał z innymi świnkami, a nagle został sam. Nie mógł jednak zostać razem z dziewczynami, z którymi do mnie przyjechał.
Mam nadzieję, że szybko znajdzie się ktoś, kto go pokocha.

Obrazek
.

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Hirek [Sztum]- szuka domku i kolegi

Hirek robi postępy :) . Co prawda nadal się czai, aby wyjść spod hamaka, ale kiedy tylko myśli, że wyszłam z pokoju- spokojnie chodzi sobie po klatce a nawet wyleguje na hamaku. Przy wyciąganiu z klatki nie ucieka w panice próbując wspiąć się po prętach, tylko spokojnie siedzi i czeka. Na pewno kolega by go rozruszał. Próbowałam go połączyć z niejakim Smerkiem, ale tamten był tak przerażony, że nie wiedział, gdzie przed Hirkiem uciekać, choć ten zupełnie nic mu nie robił.
Odłożyłam takie próby na dzień, kiedy będę miała więcej czasu. No chyba, że w tzw międzyczasie znajdzie się chętny domek, który podejmie się oswajania. Nie będzie to trudne- ewidentnie widać, że to świnka w głębi duszy potulna, tylko jeszcze przerażona.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: oby szybko znalazł kochający domek ten uroczy przystojniak :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

silje pisze: Obrazek
Ale ma ogon :102:
Obrazek
lolcia188

Post autor: lolcia188 »

hejka :D czy ta oferta jest nadal aktualna ???
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Tak, w pierwszym poście są zawsze aktualne informacje. Piszę PW.
Edit: Jeśli mieszkasz w tym Jarosławiu między Rzeszowem a Przemyślem- to 660 km ode mnie- za daleko.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Hirek [Sztum]- rezerwacja

Hirek- wst. rezerwacja dla p.Bartka z Warszawy :)

Ps.Marusia z tego wątku http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =98&t=7742 zrzeka się roszczeń alimentacyjnych na rzecz piątki swoich dzieci wobec Hirka- ich domniemanego ojca.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Hirek [Sztum]- szuka domku i kolegi- rezerwacja

Post autor: Ewa i Michał »

To się Hierk na pewno ucieszył, że nie będzie musiał łożyć na maleństwa ;) trzymamy kciuki, żeby szybko już się znalazł w swoim "zarezerwowanym" domku :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Na dniach się okaże, czy ta rezerwacja jest aktualna.. Potencjalny DS coś zamilkł.
Jeśli ktoś skrycie o Hirku myślał- niech obserwuje wątek, bo może..
Grido

Post autor: Grido »

Rezerwacja aktualna? Nasze serce nieśmiało zaczyna bić do Hirka...... :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”