Czosnek - lek na wszelkie zło- znalazł dom w W-wie

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Czosnek - lek na wszelkie zło- znalazł dom w W-wie

Post autor: Joanka »

CZOSNEK
Obrazek
Obrazek
Spuchnięta łapka
Obrazek
druga - nie spuchnięta (dla porównania)
Obrazek

- wiek -ok. 8 m-cy na 07.2017
- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 3477
- stan adopcyjny: DS Lucas

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka odebrana w Olsztynie od pani, która przygarnia zwierzęta z olx. Razem z Czosnkiem przyjechało do mnie w różnym stanie, 3 świnki.
Czosnek miał pasażerów na gapę w postaci wszołów i roztocza. Niestety zauważyłam, ze podkurcza jedną z przednich łapek, w ogóle na nią nie stając. Na wizycie u weterynarza (3.07.br) moje podejrzenia się potwierdziły - był to ropień po ugryzieniu do którego doszło podczas wcześniejszego łączenia. Ropień był spory, został oczyszczony, jest cyklicznie płukany, świnka dostaje antybiotyk. Czekamy co ta kuracja przyniesie.
Świnka oswojona, nie boi się. Bardzo sympatyczny pan proś. Ze względu na lokatorów w futrze i bolącą łapkę, nie próbowałam zapoznawać go z którym z klatek obok ;) Poczekamy, aż wyzdrowieje.

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: jedzenie w fazie prób ;) pije z poidła
# kontakt do osoby decyzyjnej – Joanka PW (wiadomość prywatna) lub joankadt@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam ;)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów ;)
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Balboa, Witalik
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Czosnek - lek na wszelkie zło /wstrzymany/[T-ń]

Post autor: Pulpecja »

Jaki piękny proś i jakie ma piękne imię.
:fingerscrossed: za zdrówko.
marcelka

Post autor: marcelka »

mój malutek kochany :love:
będzie idealnym kolankowym prosiem, tak wywala giczki do tyłu, nic tylko zdjęcia cykać
Ewa.D

Post autor: Ewa.D »

o jezusie :love: :love: :love: :love: :love: :love kochać to mało śliczny chłopak
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Aaaaaaaa :love: :love: :love:
magmagpie

Post autor: magmagpie »

zdrówka dla malucha, naprawdę przystojny prosiek :fingerscrossed: :love:
Awatar użytkownika
Lucus
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Lucus »

Dzień dobry. Chciałbym zapytać jak wygląda sprawa łapki u świnki? Czy jest poprawa i czy świnka była już "zapoznawana" z innymi świnkami? Jeśli tak to jak na nie reaguje? Jest spokojna, dominująca?

Pytanie najważniejsze - czy prosiaczek będzie w najbliższym czasie do adopcji lub kiedy kuracja na chorą łapkę dobiegnie końca?
Lucuś [*] 10.04.2016 - 28.08.2017[/color][/b]
Smoluś [*] 10.04.2016 - 22.06.2017[/color][/b]
Rokitek 01.2017
Czosnek 11.2016
Dyzio - chomik syryjski 11.05.2018
Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Post autor: Joanka »

Czosnek, jak to czosnek swoimi zdolnościami do zabijania chorób - dał radę i ma się wyśmienicie. Na tyle, że w czwartek jedzie na próbne łączenie :fingerscrossed: mocno zaciśnięte, bo to naprawdę fajny DS i miło, jakby się Czosnek dogadał ;)
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Balboa, Witalik
magmagpie

Post autor: magmagpie »

Joanka pisze:Czosnek, jak to czosnek swoimi zdolnościami do zabijania chorób - dał radę i ma się wyśmienicie. Na tyle, że w czwartek jedzie na próbne łączenie :fingerscrossed: mocno zaciśnięte, bo to naprawdę fajny DS i miło, jakby się Czosnek dogadał ;)
:fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Edix
Miejscowość: Grudziądz
Kontakt:

Post autor: Edix »

Jak się ma Czosnek? Co u niego?
Muffin Szila Szarliz Grażyna Suzi

EDI♥ZA TM*(23.08.2017) ZIGGY♥ZA TM* (27.11.2018) MAX(SOPEL)♥ZA TM* (14.08.2019) LOLUŚ (FRODO)♥ZA TM* (22.11.2020) GRUBUŚ ♥ZA TM*(01.06.2023) MANIULA(NIKIFOR)♥ZA TM*(01.06.2024) DIEGO(BAZIK)♥ZA TM*(07.10.2024)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”