Niewidoma Kuki i jej przewodniczka Gloria(Warszawa)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Roksi147

Niewidoma Kuki i jej przewodniczka Gloria(Warszawa)

Post autor: Roksi147 »

Dziewczynki zostały obebrane przeze mnie 29.08.2013r.niestety dotarły do mnie bez imion i podanego wieku ponieważ były przekazywane z rąk do rąk.Imiona zostały im nadane u mnie czyli Kuki i Gloria szacowany ich wiek to 2/3 lata.Zawsze oglądam dokładnie świnki na spokojnie w domu ,ale tym razem było inaczej ponieważ moja siostrzenica zwóciła uwagę na oczko Kuki,niestety jednego oczka nie ma drugie też chore.

Obrazek
Obrazek

- imię świnki-Kuki
- wiek świnki-2 lata
- płeć świnki-samiczka
- adopcyjne numerki świnek-1065
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo-Warszawa-Roksi147
- historię zwierzęcia, przebyte choroby-kuki nie widzi wrodzona Anophtalmia(brak gałki ocznej)lewej oraz małoocze prawdziwe oka prawego,przyjmuje krople do oczka Floxal pare razy dziennie. konieczna jest kosmetyka operacyjna oczka lewego ze względu na nawrcające zapalenie oczodołu.Malutki grzybek leczony Imawerolem.
- informacje dot. diety-bardzo mizernie jada,widać że warzywek albo nie dostawały albo są bardzo wybredne,ze wszystkich karm wygrała cavia complete.
- stan adopcji -wstępna rezerwacja
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia -tylko i wyłącznie z Glorią.
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę -PW-Roksi147,pucolowskasylwia@gmail.com
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku-ja sama
Obrazekchore oczko
Obrazek
Obrazekbardzo chore oczko

- imię świnki-Gloria
- wiek świnki-3 lata
- płeć świnki-samiczka
- adopcyjne numerki świnek-1064
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo-Warszawa-Roksi147
- historię zwierzęcia, przebyte choroby-zdrowa
- informacje dot. diety-bardzo mizernie jada,widać że warzywek albo nie dostawały albo są bardzo wybredne,ze wszystkich karm wygrała cavia complete.
- stan adopcji -wstępna rezerwacja
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia -tylko i wyłącznie z Kuki
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę -PW-Roksi147,pucolowskasylwia@gmail.com
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku-ja sama

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Niewidoma Kuki i jej przewodniczka Gloria(Warszawa)

Post autor: Cynthia »

Ale piękne i już wstępna rezerwacja :jupi:
Usia

Post autor: Usia »

Ślicznotki czekam na was niecierpliwie :buzki:
Usia

Matko i córko jakie one są cudne!! :jupi:
Sylwuś, dziękuję! Koffam Cię :buzki:
Roksi147

Ja ciebie też koffam :love: a dziewczynki jeszcze bardziej ,Kuki to ulubienica całego domu,bo taka bidulka nawet moja mama pytała się wczoraj przez tel. co tam u weta :shock:
Roksi147

Kurcze w aptece nie było lekarstwa dla Kuki musiałam dopiero zamówić :glowawmur:
Roksi147

Lek już mamy i zaraz nas czeka dłubanie w oczku niestety-aż mi jej szkoda.
Dziewczynki dziś sobie biegały po pokoju i nie mogę nadziwić się Kuki to spryciula wszędzie włazi gdzie się da ,a z drugiej strony jest dominująca.Dziś biedały z Pepą i Suzy i jakie było moje zdziewinie jak Kuki uganiała się za dziewczynami turkocząć i kręcąc pupcią.Ogólnie dziewczyny się dogadały.Gloria jest super grzeczna jakby jej nie było,ładnie przychodzi do ręki :love:
Obrazek
Obrazek
MUSIAŁAM TROCHĘ PRZESTAWIĆ DZIEWCZYNKĄ W KLATCE ŻBY KUKI WIEDZIAŁA GDZIE JEST SIANKO,BO TROSZKĘ SI POGUBIŁA
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Usia

Jejku, moje bidulinki kochane :buzki:
Roksi147

Usia mam nadzieje że mnie nie zabijesz-obciełam Glorie bardzo krótko.Niestety ale musiałam ,bo miała straszne kołtuny których nie dało się rozczesać ,a próbowałam pare razy.Są też tego plusy jak do tej pory Gloria tylko leżała i nic więcej a dziś po obcięciu taki popcorning odchodził ,że nawet Kuki była w szoku co się dzieje :laugh: .
Kuki pomalutku zdrowieje,ropki w oczku już mało się zdbiera, widać że kropelki pomagają. Natomiast malutki grzybek który ma słabo zarasta włoskami.

ZAPRASZAMY NA BAZAREK KUKI
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 823#p21418
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”