Samiczka Beza Adoptowana [Lublin]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

drPig

Samiczka Beza Adoptowana [Lublin]

Post autor: drPig »

Imię świnki - Beza
wiek świnki - 2,5 roku
płeć świnki - samica
umaszczenie świnki - tricolor, gładkowłosa
nr adopcyjny - 3633
stan adopcji - Adoptowana
miejscowość, w której przebywa zwierzę - Lublin
kontakt do DT - PW drPig joanna.rzonca@gmail.com, Przychodnia Weterynaryjna Rex w Lublinie

- Historia, przebyte choroby: Świnka w trakcie leczenia (właściciele zrzekli się praw do świnki ze względu na brak środków na leczenie) obecnie przebywa na leczeniu stacjonarnym w Przychodni Weterynaryjnej Rex w Lublinie, gdzie usunięto jej tłuszczaki z okolicy pach. Śwince wykonano bad. USG i zdiagnozowano torbiel jajnika prawego. Torbiel ma 1,5 cm średnicy i nie daje niepokojących objawów, jednak przed adopcja świnka zostanie wysterylizowana.

Świnka u poprzednich właścicieli była sama, jej nastawienie do innych prosiąt nie zostało sprawdzone, ze względu na jej stan zdrowia, jednak po zdjęciu szwów podejmę próbę połączenia jej z moimi dziewczynami. Docelowo, jeśli nie okaże się świńskim agresorem, będzie poszukiwać domu jako towarzyszka dla innej samiczki lub wykastrowanego samca.

- Informacje dot. diety: Świnka przed zabiegiem miała niesamowity apetyt i robiła wielkie kształtne boby, niestety nie wiem jak była żywiona u poprzednich właścicieli, natomiast pięknie je sianko i zioła. Warzywa bardzo chętnie (koperek, natka pietruszki, ogórek, pomidorki koktajlowe - uwielbia, buraczek, seler naciowy, cykoria, jarmuż)

Obecnie apetyt lekko zmniejszony, więc dostaje karmę ratunkowa dr Ziętka ale je samodzielnie z miseczki.

Świnka jest oswojona i łagodna, z zainteresowaniem reaguje na otoczenie, miała kontakt ze starszymi dziećmi.

-Osoba która wydała zgodę na zamieszczenie postu: Meg

Obrazek

Obrazek

Zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Od przyszłych właścicieli wymagam świadomości jakie są koszty utrzymania i ewentualnego leczenia świnek! Osobiście przeprowadzę wizytę przed- i po-adopcyjną. Obowiązuje umowa adopcyjna!
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2018, 10:05 przez drPig, łącznie zmieniany 4 razy.
Gosienia

Re: Samiczka Beza szuka domu [Lublin]

Post autor: Gosienia »

Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :fingerscrossed:

Może z moim Mańkiem spróbowałybyśmy ją sparować jak już będzie zdrowa?
Rozważam kastrację Mańka ze względu na jego silny i porywczy charakter ;)

Już piszę PW
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Super świneczka rzut beretem od nas! Zaraz byśmy adoptowały gdyby nie przeszłość kliniczna moich /chlamydioza/.Pernilla i Belinda pozdrawiają serdecznie.trzymamy kciuki i czekamy na wieści! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Gosienia

Post autor: Gosienia »

Byłam dziś poznać Bezę :) Cudowna świneczka :) Zakochałam się od pierwszego wejrzenia w tym przepięknym pyszczku :love: A jaka ona delikatna i dobrze wychowana ;) Świński ideał po prostu.

Jestem totalnie zauroczona pannicą :love:
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

DrPIG, jak tam Beza? Do byłych "chlamydek" (tzn. do innej klatki) dołączenie "domowe" to chyba niebezpieczne,prawda? :( Tak bym chciała Bezę...Ale może znajdziecie jej lepszy dom...
Obrazek
oraz mopsik Bella
drPig

Do "chlamydek" niestety odpada. Świneczka dużo przeszła i nie chciałabym ryzykować nawet gdyby miała być w innej klatce.
drPig

Dobre wieści z Przychodni!
Szwy po zabiegu zostały usunięte, rany po guzkach pięknie się zagoiły, apetyt dopisuje a bobki są książkowe! :D
Świnka ma w perspektywie również dom stały!!! :love:
Przed nami jeszcze sterylizacja i próba łączenia z przyszłym towarzyszem o trudnym charakterku (ale mam nadzieję że jego serduszko zmięknie dla takiej super świneczki i dogadają się bez dramatów)
Więcej informacji niebawem.
Awatar użytkownika
Meg
Moderator globalny
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Re: Samiczka Beza (rezerwacja) [Lublin]

Post autor: Meg »

Trzymamy z Balbiną kciuki!! :buzki:
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

I jak tam Bezikowa adopcja? :fingerscrossed: :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
drPig

Dobre wieści!
Zbieram się i zbieram żeby napisać, ale czasu mi brakuje i nie chciałam tez zapeszać...
Beza przeszła zabieg sterylizacji bez żadnych komplikacji, szybko się wybudziła i już po chwili siedziała przy paśniku i pałaszowała sianko :D
Ta świnia jest nie do zdarcia!
Nowy dom czeka z niecierpliwością i już niebawem świneczka będzie mogła zamieszkać ze swoim (już również wykastrowanym) mężem Mańkiem :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”