Gwiazdeczka i Clever_Gorzów Wlkp. już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Kanja
Miejscowość: Gorzów Wlkp.
Kontakt:

Gwiazdeczka i Clever_Gorzów Wlkp. już w DS

Post autor: Kanja »

Imię świnki - Gwiazdeczka
Wiek świnki – ok. roku (na wrzesień 2017)
Płeć – samiczka
Nr adopcyjny – 3653
Miejscowość, w której przebywa zwierzę oraz u kogo – Gorzów Wlkp. Kanja
Historia zwierzęcia – świnka przekazana SPŚM przez osobę prywatną z powodów losowych; zdrowa, dobrze żywiona;
Stan - do adopcji razem z bratem
Informacje dotyczące diety – VL CN, poza tym sianko, wszystkie suszone ziółka i świeże.
Kontakt do opiekuna wątku- pw na forum Kanja, kanja957@gmail.com
Kto wydał zgodę na założenie wątku – ja

Obrazek

Imię świnki - Clever
Wiek świnki – ok. roku (na wrzesień 2017)
Płeć – kastrat
Nr adopcyjny – 3652
Miejscowość, w której przebywa zwierzę oraz u kogo – Gorzów Wlkp. Kanja
Historia zwierzęcia – świnka przekazana SPŚM przez osobę prywatną z powodów losowych; zdrowa, dobrze żywiona;
Stan - do adopcji razem z siostrą
Informacje dotyczące diety – VL CN, poza tym sianko, wszystkie suszone ziółka i świeże.
Kontakt do opiekuna wątku- pw na forum Kanja, kanja957@gmail.com
Kto wydał zgodę na założenie wątku – ja

Obrazek

Świnki są po wizycie kontrolnej u dr Asi, miały pasażerów na gapę (wszoły), poza tym zdrowe. Na razie trochę wystraszone, ale wiadomo. :love:
Ostatnio zmieniony 06 lis 2017, 18:40 przez Kanja, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Prosiak Srosiak
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Kontakt:

Re: Gwiazdeczka i Clever_Gorzów Wlkp.

Post autor: Prosiak Srosiak »

Piękne poczochrańce :love: Do całowania, miziania i przytulania idealne :D Za domek :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Prosiak Srosiak[*] Elmo[*] Misia[*] Bisia[*] Emil[*] Amitka[*] Puszilda[*] Dariusz[*] Monster[*] Zuzanna[*] Kędzior[*] Sweety[*] Alicja[*] Gwiazdka[*] Zbysiu[*] Groszek[*] Lusia[*] Onyk[*]
paprykarz

Post autor: paprykarz »

One wszystkie takie śliczne i puchate
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

Ale fajne dzieciaki :love: Gwiazdeczka jest przeurocza
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Kanja
Kontakt:

Re: Gwiazdeczka i Clever_Gorzów Wlkp. (rezerwacja)

Dzieciaki mają rezerwację, razem z Sweetie http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 66#p452866 :buzki:
Kanja
Kontakt:

Gwiazdeczka i Clever razem ze Sweetie są już w swoim domku. :jupi:
Awatar użytkownika
Prosiak Srosiak
Kontakt:

No i tak się porobiło, że domku im życzyłam, a sama nim zostałam :D Prośki są fantastyczne :love: i wielkie :shock: Byłam zaskoczona ich rozmiarem :lol: Więcej prosiaczego ciałka do kochania ;) No to zaczynamy nową przygodę.
Prosiak Srosiak[*] Elmo[*] Misia[*] Bisia[*] Emil[*] Amitka[*] Puszilda[*] Dariusz[*] Monster[*] Zuzanna[*] Kędzior[*] Sweety[*] Alicja[*] Gwiazdka[*] Zbysiu[*] Groszek[*] Lusia[*] Onyk[*]
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Prosiak srosiak dziewczyny są u Ciebie? :szczerbaty: Gratuluję :shakehands: Teraz obowiązkowo musisz wrzucać fotki :102:
Obrazek
Awatar użytkownika
Prosiak Srosiak
Kontakt:

Są, są całą swoją prosiaczą trójką :D Dokładnie dwie panienki i jeden chłopak :love: Zdjęcia oczywiście wrzucę, tylko towarzystwo musi się nieco uspokoić. Jak na razie każdy dźwięk to drapieżnik i następuje kompresja świnek w jednym domku :lol:
Awatar użytkownika
Prosiak Srosiak
Kontakt:

Dawno mnie tu nie było więc czas najwyższy zdać relację z prosiaczych przygód. Trojaczki są cudne. Jeden piękniejszy od drugiego :love: Są u mnie niecały miesiąc i zaczynają się powolutku oswajać z odgłosami naszego domu. Pierwszego, czego się nauczyły to żebrania :lol:, a to za sprawą mojego partnera, który spać nie będzie dobrze puki prosiaczki nie dostaną czegoś smakowitego na ząb. Rozpieszcza je na maksa. Rano dzwoni do mnie z pracy i mówi: "Tylko nie zapomnij dać czegoś prosiaczkom zanim wyjdziesz." :lol:
Prosiaczki kochają się bardzo mocno i widać to gołym okiem. Zawsze śpią razem przytulone do siebie. Są przy tym obrzydliwie słodkie. Clever jest najbardziej wygodnicki. Wyciąga racice gdzie tylko może. Non stop dyskutuje ze Sweetie i Gwiazdeczką, w końcu życie z dwoma babami nie jest łatwe.
Bawią nas do łez gdy na wybiegu zaczyna się popcorning. Wystarczy, że jedna podskoczy, a zaraz robi się radosne zamieszanie. Prosiaczki mają się dobrze, powolutku dobijają do kilograma.. Nieco martwi nas Sweetie. Ma podejrzenie chorego serducha ale to okaże się w grudniu na wizycie w kardiologa. Puki co świniaki mają się dobrze. Są radosne i rozkoszne.

A tu kilka fotek ;)

Obrazek
Słodka sjesta popołudniowa.

Obrazek

Obrazek
Cleverek vel Darek i jego raciczki.

Obrazek
Sweetie przyłapana na jedzeniu buraczka.

Obrazek
Gwiazdka drzemie.

Obrazek
Wiem mocno prześwietlone ale kiczki Clevera zwisające z norki są warte uwiecznienie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”