Wilga DS, Zięba już w domku [Nowy Dwór Gd]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

magmagpie

Wilga DS, Zięba już w domku [Nowy Dwór Gd]

Post autor: magmagpie »

*Imię świnki- Wilga
* Wiek świnki- około 1mies (styczeń 2018)
* Płeć świnki: samiczka
* Numer adopcyjny – 3867
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo.- ok. Nowego Dworu Gdańskiego- MAS
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby – małe pchełki trafiły do nas z pseudo z mamusią - z Papugą. Mamusia w ramach dowcipu zrobiła małe klony, które oprócz niej, rozróżnia tylko MAS. Są śliczne, radosne i rozbrykane. Wymagają oswojenia, ale są absolutnie podatne na korupcję ogórkiem
*Informacje dot. diety- trawa,mlecz,seler naciowy,ogórek , sałata rzymska, siano, marchewka,jabłko,pomidor,arbuz,Cavia Nature.
* Stan adopcji- DS
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia – do adopcji do innej samiczki
* Kontakt w sprawie adopcji: magmagpie, swinka.pomorskie@gmail.com
* informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: MAS
Edit: Zięba już w domku

*Imię świnki- Zięba
* Wiek świnki- około 1mies (styczeń 2018)
* Płeć świnki: samiczka
* Numer adopcyjny – 3868
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo.- ok. Nowego Dworu Gdańskiego- MAS
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby – małe pchełki trafiły do nas z pseudo z mamusią - z Papugą. Mamusia w ramach dowcipu zrobiła małe klony, które oprócz niej, rozróżnia tylko MAS. Są śliczne, radosne i rozbrykane. Wymagają oswojenia, ale są absolutnie podatne na korupcję ogórkiem
*Informacje dot. diety- trawa,mlecz,seler naciowy,ogórek , sałata rzymska, siano, marchewka,jabłko,pomidor,arbuz,Cavia Nature.
* Stan adopcji- DS
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia – do adopcji razem z siostrą
* Kontakt w sprawie adopcji: magmagpie, swinka.pomorskie@gmail.com
* informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: MAS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jak widać pchełki trudne do rozróżnienia, idealne dla wielbicieli słodkich bliźniaczek :)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2018, 8:56 przez magmagpie, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Re: Wilga i Zięba - małe kochane pchełki [Nowy Dwór Gd]

Post autor: doma2005 »

O matko, co za pięknoty :buzki:
magmagpie

no i zgadnij która broi :think: :D dwa słodkie pysia i niemalże klony :D
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Czy ja wiem czy takie klony? :think: Jedna z nich chyba będzie długowłosa (ta jaśniejsza) :102: ?
Obrazek
magmagpie

Re: Wilga do adopcji, Zięba już w domku [Nowy Dwór Gd]

No i jest wielkie szczęście!
Zięba już mieszka w domku z koleżanką! Łączenie powiodło się i ma już swój domek!
Zatem
niech dziewczynom sianko ściele się pod łapki obficie, jedzonka jest w bród, a na cały domek spływa morze miłości i szczęścia
Howgh!
:buzki:

Została Wilga która przy dzisiejszej wizycie u MAS okazała się być pieszczochą pierwszej wody! Domek, który ją wyadoptuje zyska fajną rezolutną świnkę która jest niezwykła. Wilga mieszka teraz w klatce z Kukaburą i jej maluchami. Kukabura karmi i je, a Wilga, jako super ciocia zajmuje się maluchami i uczy jak robić z hamaka trampolinę!!!
Jest bardzo opiekuńcza wobec maleństw. Nie znała mnie, więc gdy miałam w rękach Wilgę i Kakadu, ta mimo pieszczot, lekko osłaniała ciałem Kakadu, żebym żadnej krzywdy nie popełniła! co nie przeszkadzało jej "gadać" z zadowolenia i wyciągnąć jedno kopytko.

jak widać świneczka jest socjalna i dobrze rokuje do adopcji!

To uwielbiam w świnkach, gdy człowiek poświęci czas na obserwację, zauważy tak wiele subtelnych informacji. Cieszę się, że MAS mnie tego nauczyła!
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

A który pyszczek to Wilga? :think:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
magmagpie

Dzima pisze:A który pyszczek to Wilga? :think:
Dobre pytanie, poproszę MAS o zdjęcie rozstrzygające :) Ale mała jest świetna i fajnie by było, żeby szybko trafiła do domku do Dużego, bo ma potencjał miziania i idealny moment do rozwijania go. Po prostu na rękach jest ultrasłodka!
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Bo chciałam ją wrzucić na fb do albumu, bo wcześniej były razem, więc było obojętnie która jest która :szczerbaty: :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
magmagpie

No i Wilga w całej okazałości. MAS się śmieje, że bardzo się ośmieliła i lekko ząbkami skubała jej palce. Fajna jest Wilga, ten kto zaadoptuje małą zyska naprawdę super świnkę, akurat sprytną, akurat do miziania i akurat do kochania!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Przekochana! Niech jej życie szczęśliwym będzie!Kciukamy mocno! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”