Chojrak- cudowny gapcio szuka domu ( Warszawa) Rezerwacja

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Falbala

Chojrak- cudowny gapcio szuka domu ( Warszawa) Rezerwacja

Post autor: Falbala »

CHOJRAK
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Imię:Chojrak
Adopcyjny nr świnki:4205
Stan adopcji: rezerwacja
Historia: chłopak odebrany z interwencji z pseudohodowli razem z innymi świnkami
Przebyte choroby:wszoły, roztocza,kokcydia, rozwalona warga ( zszyta), impakcja.
Dieta:sianko, zioła, karma Beaphare Nature, CC, warzywa
Informacje dotyczące adopcji: do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
Kontakt do osoby, u które jprzebywa zwierzę: PW Falbala i email joannacudna@onet.pl
Zgoda na założenie wątku: Jolka
Ostatnio zmieniony 14 lip 2018, 18:13 przez Falbala, łącznie zmieniany 6 razy.
Cudne świnki

Re: Chojrak- cudowny gapcio szuka domu ( Warszawa)

Post autor: Cudne świnki »

Cześć falalalaalllaa ja chcę gapcia . mogę dzisiaj po niego przyjechać :świnka1:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Cudne świnki pisze:Cześć falalalaalllaa ja chcę gapcia . mogę dzisiaj po niego przyjechać :świnka1:
radziłabym najpierw zapoznac się z procedurą adopcyjną ;)

http://swinkimorskie.eu/SPSM/index.php? ... &Itemid=83
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Falbala

Chojrak zwany gapciem. To taka mała okraglutka sierotka a zarazem złodziej niewieścich serc. Moje skradł i jeszcze kilku paniom☺️. Po dłuższym kolankowaniu głaskanie sprawia mu przyjemność. Teraz przyjmuje leki na pasożyty wewnętrzne a za 3 tygodnie kolejny na zewnętrzne, leki przeciwzapalne i przeciwbólowe ( pogryziona wargą, która źle się goiła i została zszyta) oraz osłonowe. Ma wygoloną pupcię, bo tam też było ugryzienie. Trafił do mnie z impakcją, zatrzymaniem cekotrofow w woreczku odbytowym. Teraz czuje się już dobrze chociaż nadal jest wystraszony jak pozostała czwórka przebywająca u mnie z interwencji.
Falbala

Kolejny etap podawania leków zakończony. Gapcio też nie lubi pomidorków. Ale będę próbować rozszerzać mu dietę. Myślę, że większość warzyw je po raz pierwszy. Cierpliwie i wytrwale :D a może w końcu przekona się do dobrego jedzenia.
Awatar użytkownika
katia
Miejscowość: Ustroń
Kontakt:

Post autor: katia »

Trzeba próbować też warzyw z różnych źródeł. Moje np. nie lubią marchewki kupowanej w Tesco a taka z Lidla już wcinają :roll:
Czupi i Milka : viewtopic.php?f=55&t=8592
Obrazek
Falbala

Spróbuję niedługo dać pomidory ze swojej szklarni. Jak tych nie zje to trudno. Jest jeszcze mnóstwo innych warzyw.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

bardzo wcześnie jak na impakcję, to raczej starsze samce na to cierpią. Mówiły doktory czemu u niego tak? Powtarza się, czy to był epizod raczej?
Falbala

Jest u mnie od piątku a wcześniej w klinice nie miał impakcji. Do mnie trafił z impakcją. Mam nadzieję, że to epizod. Je ładnie i bobczy też jak należy. Ma słabsze mięśnie w końcowym odcinku odbytu. Podejrzewamy z lekarzem, że to przez długotrwałe biegunki. Teraz jest leczony na pasożyty, dostaje dobrą karmę z wysoką zawartością włókna, dużo siana i warzywa ubogie w węglowodany. Problemy z wypróżnianiem już się nie pojawiły.
Falbala

Wczoraj pojechaliśmy zdjąć szwy z pogryzionej wargi. U weterynarza okazało się, że to mały spryciarz i sam sobie zdjął szwy. Pewnie je zjadł ☺️ Zakończyliśmy podawanie leku na pasożyty. Teraz tylko w czwartek badanie bobków i chłopak będzie do adopcji. To fajny prosiaczek. Nie może długo siedzieć sam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”