Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
JaAnia

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: JaAnia »

Kąty są ok. Świnki jak wszystkie - jedne mniej inne bardziej wysportowane. Nie dosikują się do drewna. Wszystko jest zabezpieczone ceratą i na to: na dole żwirek + mata, na piętrach podkłady seni i mata. U mnie się sprawdza. Ale każdy ma inne doświadczenia. pozdrawiam
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Ja się bałam stromego podestu, więc zrobiłam "klatkę schodową" czyli podest umieściłam na tarasie ferplastu, do którego zresztą dochodzi jeszcze jeden podeścik. W originale klatki podest był stawiany bezpośrednio na dnie kuwety, ale moim zdaniem to zdecydowanie za stromo dla świnek, nawet wysportowanych, bo przecież chodzi tu o ich bezpieczeństwo. Dodatkowo, może tego na zdjęciach tego nie widać, bo podest jest w "pokrowcu", ale jest on z boku zabezpieczony dodatkowo z boku - ma coś w rodzaju niezbyt szerokiej, drewnianej balustrady. I teraz jestem spokojna - świnie biegają sobie pomiędzy parterem a piętrem, a ja nie dostaję zawału ;) Może JaAnia pomyślisz o zrobieniu balustradek do podestów? A klatka super - gratuluję!
Farizah

Post autor: Farizah »

U mnie wygląda to tak:
Obrazek
chcę jeszcze ją przerobić żeby miały więcej miejsca ale nie mam pomysłu. Myślę nad dołączeniem klatki:)
sszablass

Post autor: sszablass »

Nasze świneczki dostały dzisiaj nowe M 2 piętrowe i jest walka o terytorium ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

super hacjenda się robi że ho ho :D
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
aggiemica

Post autor: aggiemica »

Ja nie mogę przekonać moich dziewczyn żeby wyszły z klatki, mają ładną kładkę obitą polarkiem i żadne jedzenie nie skusi ich żeby dobrowolnie przeszły :lol:
Wera

Post autor: Wera »

U nas na razie trochę bidnie, ale dziewczyny nie marudzą(wszystko oprócz posłanka i polarka w praniu).

Obrazek
paprykaaa

Post autor: paprykaaa »

Mój maluszek od dziś ma taką wille Obrazek :świnka1: :yahoo:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Fajna, duża chyba :szczerbaty: Może dla kolegi by się miejsce znalazło? Załóż wątek maluchowi!
paprykaaa

Post autor: paprykaaa »

Assia_B pisze:Fajna, duża chyba :szczerbaty:
No jest ogromna 122,2 cm x 58 cm. Dziś z narzeczonym zauważyliśmy jak mały w niej szaleje i przebiega pod tunelem czego zawsze sie bał. Widać ze jest szczęśliwy :) o koledze myśle, ale Łukasz (narzeczony) nie może sie przekonać :( bo mały chorowity. Nie cały miesiąc z nami jest a już dwa razy weterynarza odwiedziliśmy :(
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, 21:20 przez paprykaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”