Casanova - znowu wolny...[W-w]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

magdas

Re: Casanova, ostatni Śmietniczanin szuka kumpla z jajami;)[

Post autor: magdas »

Borsuk czarno-bialy (najwiekszy)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jestem ciekawa jak sobie radzi w nowym domku :)
gryzomaniak

Post autor: gryzomaniak »

Witam! Wszyscy którzy znają Bobo pewnie czekają na wieści, a wiec Bobo kocha kolana i wylegiwanie się z łapkami do tyłu. Świetny z niego prosiak :D Koleszki w liczbie 4 samcoli w młodym wieku się właśnie łączą i jak narazie minęło od połączenia 5 h i się nie poklocily do krwi. Maluchy szybko (te 7 tyg) się podporzadkowaly, ale Bobo i moj Orion (3 miesiace) byli dość problematyczni, parę razy interweniowalam jednak teraz od czasu do czasu się pogonią, ale zawsze jeden ustępuje. Początkowo myślałam, że się nie da ich połączyć, bo po wybiegu w łazience trafili do klatki 140 cm i choć w łazience było ok to w tej klatce się wzięły za łby lecz do krwi nie doszło, bo spanikowalam i ich rozdzielilam oberwal tylko moj palec. Dziś zrobiliśmy wielkie zakupy w castoramie i skrecilismy z płyt piękna zagrode 2m długa i 1 m szeroka, wpuscilismy towarzystwo początek słaby byl ganialy się niemozliwie i musiałam kilka razy interweniowac bo zaczynali Orion z Bobo jakby walkę ale teraz już tylko się czasami pogonią a upłynęło 5 godz. Mają 4 miski z suchym jedzeniem, pełno marchewki, buraczka i ogórka oraz zagrode z dwoma domkami polarkowymi na gabce i dwoma chodniczkami lazienkowymi mieciutkimi. Godzi 19.30 niedziela cala czwórka siedzi dalej razem krwi nie było ani razu, fakt Bobo jak coś mu nie przypasi goni Oriona, który teraz już nie zamierza się stawiać tylko ucieka w kąt. Szkoda mi Orionka trochę, ale cóż widać tak musi być. Jedzą za to teraz razem cala czwórka siano. Bobo straszna gadula chodzi co jakis czas wokół nich i grucha krótko mówiąc panoszy się strasznie.
magdas

super, ze sie dogaduja :)
czekamy na zdjecia chlopakow w nowej zagrodzie:)
gryzomaniak

Witajcie!

Ostatnio nie pisałam, bo sprawy się lekko skomplikowały :cry: Po kilku dniach spędzonych razem w klatce czy raczej domowej zagrodzie własnej roboty o wymiarach 2 m na 1 m Bobo i mój Orion okazali się :twisted: i jak się wzięly za łby to mnie na równe nogi w nocy postawili. Niestety, ale Orion i Bobo przynajmniej dopóki nie dorosną i hormony się nie uspokoją nie mogą być w jednej klatce. Na dużym terenie się tolerują (po prostu się omijają), ale w ograniczonej wielkością klatce czy zagrodzie napięcie wzrasta. Szczęście w nieszczęściu mam jeszcze dwie łyse świnie braci i tych braci podzieliłam na dwie ekipy po jednym do Oriona i Bobo i tym sposobem zapanował spokój. Wszystkie świnki są teraz w towarzystwie swojego gatunku. Myślę że jak Bobo i Orion dojrzeją spróbuję je połączyć i wtedy będą biegać luzem po pokoju bez ograniczanie ich wolności klatkami itp ale tymczasem się tego boję, że jakbym wyszła do pracy to nawet na tak wielkim terenie by się spięły. Walka była dość ostra, bo Bobo ma parę zębów na plecach, ale wszystko z nim ok. Z innej beczki dodam, że czeka go wizyta u weta i znieczulenie, bo ma kaszaka na plecach, kaszak ten niestety ma dość grubą torebkę, więc nic poza usunięciem chirurgicznym nie da dobrych efektów. Teraz pozytywna wiadomość Bobo to kochający ludzi wyjątkowo przytulak, mam 4 świnie ale tylko on tak lgnie do człowieka. Normalnie od razu po puszczeniu jest przy mnie i może tak leżeć i leżeć. Cudowny jest :love:
magdas

szkoda, ze sie nie dogadaly do konca chlopaki, oby im to z casem minelo ;)

co do kaszakow, to on ma do nich tendencje (juz chyba o tym wspominalam po jednej z wizyt) - jeden mial po szczepionce, jeden zszedl po smarowaniu mascia...moze i ten zniknie po smarowaniu? szkoda ciac mlodego...:(
gryzomaniak

Na szczęście mijają dni, noce i tak sobie zyja chłopaki w dwóch parach i szczęśliwie (obym nie zapeszyla) wszystko jest ok. Gdyby tak mogło pozostać byłabym przeszczesliwa. Siedzą sobie po dwóch siersciuch z lysym jako parka kumpli i na małych lyskach śladów ząbków brak :D czasem maluchy zostaną pogonione troszkę po klatkach przez siersciuchy, ale bez jakis większych ekscesow, a i czasem dużym się przypomni, że trzeba skopulowac malca żeby sobie nie pomyślał, że moze wyższe miejsce zająć w hierarchii, ale odbywa się to bez większych kłótni. No to na tyle jeśli chodzi o info najświeższe.
Agmeszka

Post autor: Agmeszka »

U Ciebie prosiaczki mają RAJ :)
Może kiedyś z czasem uda się i będą razem, ale nie ma nic na silę.
Ważne, że czują się dobrze i mają towarzystwo :)
lubię

Re: Casanova - znowu ma rezerwację[W-w]

Post autor: lubię »

Rudzielec znowu ma rezerwację. Mógłby tym razem skorzystać z okazji... :roll:
magdas

na dobre by mu to wyszlo, bo sam to on nie lubi byc ( a z Frankiem sie nie dogaduje) :cry:

trzymam kciuki za nowy domek i kolegow ktorych zaakceptuje (i ktorzy jego przygarna) :fingerscrossed:
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Casanova nie powinien wisieć w rezerwacjach?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”