Fani innych zwierząt
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Fani innych zwierząt
Ja mam Świnkę w ciąży Pajdę potocznie zwana parówą, 2 szczury Dambo Chrupka i Przecinka aka Żwirek i Muchomorek zwane także habankiem 1 i habankiem 2 , dwie kotki Ludwisie i Łajzankę oraz Suczkę Almę.
- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
Ja kocham wszystkie zwierzęta, zresztą mam u siebie spore stadko
Ostatnio też odwiedziłam takie:

Fajne niuńki.

Fajne niuńki.

Jasne, że są! Oprócz prosiaków uwielbiam też skakuny - fotografowanie i obserwowanie ich zwyczajów jest niesamowitym przeżyciem
Większości pająki nie najlepiej się pewnie kojarzą, no ale cóż...
Skakun piaskowy

A taki jestem malutki

Samiec Euophrys frontalis

I może jeszcze samica rozciągnika mchusia (jednego z większych polskich skakunów)

Skakunów w domu nie trzymam, ale marzy mi się samiec z gatunku Phidippus regius - są dość duże i przede wszystkim piękne

Większości pająki nie najlepiej się pewnie kojarzą, no ale cóż...

Skakun piaskowy

A taki jestem malutki

Samiec Euophrys frontalis

I może jeszcze samica rozciągnika mchusia (jednego z większych polskich skakunów)

Skakunów w domu nie trzymam, ale marzy mi się samiec z gatunku Phidippus regius - są dość duże i przede wszystkim piękne

Ja je mogę obserwować. Z bezpiecznej odległości. Np. one na zdjęciu, ja przed kompem 

Mi od samego patrzenia na zdjęcia jeża sie wszystkie wlosy na ciele..

Ejjj no, one są boskie! I bardzo inteligentne, zwłaszcza jak na tak małe zwierzątko.
Wiecie, że jeden z gatunków skakunów (jako jedyny znany człowiekowi pająk) jest wegetarianinem? Żywi się sokiem z akacji, a także prowadzi wojny z mrówkami, które chcą mu odebrać sok 

Ja dziś podziwiałam pajęcze sieci mokre od porannej rosy. Niesamowity widok. Ale do samych pająków się nie przekonam. Jakie mądre i zaawansowane wojennie by nie były, dla mnie są straszne 

- Panna Fiu Fiu
- Administrator
- Miejscowość: Chorzów
- Kontakt:
A ja po powrocie znasd Biebrzy już 2 tyg chodzę z zakrytymi nagami - chyba pogryzło mnie wszystko, co tylko mogło. Może nawet i te skakuny
Przez chwilę było podejrzenie, że taki duży bąk złożył mi jajka pod skórą, ale okazało się, że to fałszywy alarm. Zdjęcia pajączków piękne i niech na zdjęciach zostaną : ) U mnie na stanie: kawia szt 1, lamparcice szt 5, legwan szt 1, żółtolicy szt 1, pies szt 1 i 3 niepełnosprawne paputki.