Fani innych zwierząt

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Raftylka

Re: Fani innych zwierząt

Post autor: Raftylka »

Ja mam Świnkę w ciąży Pajdę potocznie zwana parówą, 2 szczury Dambo Chrupka i Przecinka aka Żwirek i Muchomorek zwane także habankiem 1 i habankiem 2 , dwie kotki Ludwisie i Łajzankę oraz Suczkę Almę.
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

U mnie na stanie dwie kawie i cztery szczury :)
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Ja kocham wszystkie zwierzęta, zresztą mam u siebie spore stadko :) Ostatnio też odwiedziłam takie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fajne niuńki. :D
Obrazek
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Jasne, że są! Oprócz prosiaków uwielbiam też skakuny - fotografowanie i obserwowanie ich zwyczajów jest niesamowitym przeżyciem :D
Większości pająki nie najlepiej się pewnie kojarzą, no ale cóż... :P

Skakun piaskowy
Obrazek
A taki jestem malutki :)
Obrazek

Samiec Euophrys frontalis
Obrazek

I może jeszcze samica rozciągnika mchusia (jednego z większych polskich skakunów)
Obrazek

Skakunów w domu nie trzymam, ale marzy mi się samiec z gatunku Phidippus regius - są dość duże i przede wszystkim piękne :)
Pani Strzyga

Ja je mogę obserwować. Z bezpiecznej odległości. Np. one na zdjęciu, ja przed kompem :D
Raftylka

Post autor: Raftylka »

Mi od samego patrzenia na zdjęcia jeża sie wszystkie wlosy na ciele..:D
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Ejjj no, one są boskie! I bardzo inteligentne, zwłaszcza jak na tak małe zwierzątko. :D Wiecie, że jeden z gatunków skakunów (jako jedyny znany człowiekowi pająk) jest wegetarianinem? Żywi się sokiem z akacji, a także prowadzi wojny z mrówkami, które chcą mu odebrać sok :lol:
Pani Strzyga

Ja dziś podziwiałam pajęcze sieci mokre od porannej rosy. Niesamowity widok. Ale do samych pająków się nie przekonam. Jakie mądre i zaawansowane wojennie by nie były, dla mnie są straszne :)
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Lubię je oglądać na zdjęciach, na żywo nie :)
Obrazek
Jaguś

Post autor: Jaguś »

A ja po powrocie znasd Biebrzy już 2 tyg chodzę z zakrytymi nagami - chyba pogryzło mnie wszystko, co tylko mogło. Może nawet i te skakuny :think: Przez chwilę było podejrzenie, że taki duży bąk złożył mi jajka pod skórą, ale okazało się, że to fałszywy alarm. Zdjęcia pajączków piękne i niech na zdjęciach zostaną : ) U mnie na stanie: kawia szt 1, lamparcice szt 5, legwan szt 1, żółtolicy szt 1, pies szt 1 i 3 niepełnosprawne paputki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”