Świerzbik, samiczka [POZNAŃ] - rezerwacja

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

patic6

Re: Świerzbik, samiczka [POZNAŃ] - wstrzymana

Post autor: patic6 »

Ropień wyduszony (ble...), jako że ujście jest przy samym oczku, będę podawać antybiotyk w kroplach. Zrobiliśmy usg, żeby upewnić się, czy można jej podać leki - otóż Świerzbik raczej nie zostanie mamą :) w związku z tym kuracja na skórne problemy ruszyła pełną parą. USG i macanie wykazały małą cystę na jajniku, do obserwacji.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Takie maleństwo już ma cystę na jajniku? :shock: W życiu bym nie pomyślała...
Obrazek
patic6

Apetyt dopisuje, choć już nie jest tak żarłoczna jak na początku. To chyba dobry znak :D Skóra też wgląda coraz ładniej, Świerzbik teraz wygląda bardziej jak szczur niż jak świnka ;) Ropnia czyszczę codziennie.
Przez te wszystkie zabiegi Świerzbuś zrobiła się niestety nieco dzika, już tak ufnie do człowieka nie podchodzi :( oby jej to przeszło, była od początku wspaniałym przytulaskiem, a teraz jak tylko mnie widzi, chowa się i zgrzyta zębami...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moreni

Post autor: Moreni »

Jeszcze trochę nastroszona, ale przynajmniej ma co nastroszyć. Miejmy nadzieję, że kuracja nie potrwa długo.
Awatar użytkownika
lionblau
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: lionblau »

Świnki są jak ludzie jak im się coś nie podoba to foch na całego, nie dotykaj mnie nie podchodź, precz ale na szczęście z czasem im przechodzi.
Pewnie jak skończysz tą nagminną i nieprzyjemną kurację która zapewne denerwuje świnkę zły humorek jej przejdzie i będzie słodziasznym miziakiem :fingerscrossed:
piju

Post autor: piju »

Nie ma się co dziwić, że zrobiła się dzika. Każdy by tak reagował na jej miejscu. Teraz najważniejsze żeby zdrowiała. Na mizianki i przytulaski przyjdzie jeszcze czas ;)
patic6

Re: Świerzbik, samiczka [POZNAŃ] - wst. rezerwacja

Zeskrobina pobrana, po pasożytach nie ma śladu, sierść odrasta :) Ropień natomiast jest uparty i codziennie po trochu się odnawia.
Próbowałam połączyć Świerzbika z Kulaskiem, niestety ulubionym sportem tej pierwszej jest robienie koleżance dodatkowych dziur w zadku. Może to efekt traumatycznych przeżyć, a może po prostu za sobą nie przepadają :idontknow: Póki co mieszkają przez kratę, widzą się i czują. Mam nadzieję, że uda się każdą z nich z osobna zapoznać z jakaś świnką.
Moreni

Post autor: Moreni »

Świerzbik i Kulasek są zarezerwowane dla jednej osoby, czy dla dwóch? (pytam bom ciekawa, czy łączysz właśnie ze względu na ewentualny przyszły dom, czy tak spontanicznie).
patic6

Chciałam je połączyć ze względu na własną wygodę (jedna klatka mniej do sprzątania :P ), ale w międzyczasie znaleźli się ludzie chętni adoptować obie.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Mocno trzymam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”