Skrzywdzony przez los Ślepek w trakcie leczenia - Katowice

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Biedaczek Ślepek szuka swojego przewodnika – Bydgoszcz

Post autor: Iza »

Taak...niestety równie niszczycielski jest dla swojego brzuszka, który wygryzł do krwi. Ciężko powiedzieć dlaczego to robi, od operacji minęło sporo czasu, stres ograniczamy do minimum, nie boi się, jest zadowolony, no ale jednak...wdrożylismy nowe leki. Nóżki malutka tez nie wyglądaja za dobrze, ma bardzo wrażliwe stópki skłonne do podrażnień.
Z dobrych wiadomości, pojawił się na horyzoncie ktoś zainteresowany adopcją Ślepulka :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MartusiaMartus
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: MartusiaMartus »

Iza pisze:Taak...niestety równie niszczycielski jest dla swojego brzuszka, który wygryzł do krwi. Ciężko powiedzieć dlaczego to robi, od operacji minęło sporo czasu, stres ograniczamy do minimum, nie boi się, jest zadowolony, no ale jednak...wdrożylismy nowe leki. Nóżki malutka tez nie wyglądaja za dobrze, ma bardzo wrażliwe stópki skłonne do podrażnień.
Z dobrych wiadomości, pojawił się na horyzoncie ktoś zainteresowany adopcją Ślepulka :)
:pocieszacz:
Bonia [*],Roma [*] Runa [*] Bianca i Vera- moje Księżniczki :-D http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5716[/color][/b]

Roma 5.11.2016-.11.17
Bonia 2.12.2012-31.07.16
Runa 2016-2018
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Ojej! To trzymamy kciuki! :fingerscrossed: ( choć w skrytości ducha nieśmiało o nim marzyłam....).I czekamy na wieści! :love:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

Ostatnie wolne dni upływają nam na kangurowaniu. Ja czytam książkę, a Śleputek wykłada się na mnie lub obok mnie w norce, chrumkając i wyciągając stopiszcza. Hamakami w klatce gardzi, ale mięciutkie norki, to zdecydowanie to, co uwielbia. Muszę się przyznać, że przypadkiem rozpuściłam malucha. Marchewka? Noo...zje kawałek..po dłuższym czasie kolejny kawałek. Teraz rządzą: cykoria, ogórek, pomidor i seler naciowy, no i nadal jego ukochane brzozowe gałązki. Na wybiegu chodzi śmiało, krzyczy głośno, gdy poczuje zapach samiczek lub ochotę na warzywa. Jeszcze zdarza mu się uderzyć głową lub zębami o nogę od szafy lub klatkę, ale jest dzielny. Łapki podrażnione, bardzo wrażliwe, ale smarujemy. Smarowanie oraz podawanie leków znosi niestety źle, trzęsie się ze strachu i chowa pod ręką, mimo delikatnych i powolnych zabiegów. Dziś zdradził swoje plany na przyszłość...Ślepek, jak będzie duży, chce zostać weterynarzem :szczerbaty: Pięęęknie zerwał sobie strupek z oka wraz ze szwami. Całość wisiała tylko na jednym, ostatnim szwie, więc musiałam już dokończyć. Rana ładnie się zasklepiła, nic się nie sączy, nie krwawi, wygląda to naprawdę dobrze.
Załączam dzisiejsze zdjęcie małego śpioszka :)

Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Jakiż on słodki!I dzielny! I rozrabiaka jeden! Niech dochodzi powolutku do siebie,trzymamy kciuki z Icusiem! A może do nas dołączy?...Ale on już chyba ma swój domek,tak? Całusy! :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Post autor: Joanka »

Beatrice pisze:Jakiż on słodki!I dzielny! I rozrabiaka jeden! Niech dochodzi powolutku do siebie,trzymamy kciuki z Icusiem! A może do nas dołączy?...Ale on już chyba ma swój domek,tak? Całusy! :buzki:
Nie ma domku ;)

Z wieści zdrowotnych: młodzieniec wyprowadził się od Izy i jest obecnie pod opieką dr Ani, która go diagnozuje. Zostało zrobione USG - nie wykazało żadnego kamienia ani osadu w pęcherzu moczowym, co było podejrzewane. Obecnie dostaje antybiotyk, lek przeciwbólowy oraz preparat ochronny na pęcherz w najbliższym czasie będzie zrobione RTG. Także czekamy z niecierpliwością na wynik :fingerscrossed:
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Michaela, Rocky i Balboa
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

A czy on mógłby być adoptowany poza Warszawę ? /ze względu na ogólny stan zdrowia?/
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Poczytałam znowu wątek Junga. http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=4657 i mam wrażenie, że wiele jego problemów było prawdopodobnie wywołanych wysokim poziomem bólu po usunięciu oka. Może tu jest tak samo? Może dłużej powinien dostawać przeciwbólowe?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: DanBea »

Witaj Ślepku w Katowicach :)

Obrazek

Dziękuję raz jeszcze za pomoc w transporcie :buzki: We wtorek jedziemy do doktor Ani do Zabrza. Póki co mały zabrał się za jedzenie :ok:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”