Amala, Aloki, Tania, Baylee, Elusia, Misia, Wakuś i Pola.

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Marzena

Re: Amala, Aloki, Tania, Baylee, Elusia, Misia, Wakuś i Pola

Post autor: Marzena »

Wszyscy mają się dobrze. Pola jest bardzo zazdrosna, ale nie robi krzywdy maluchom, choć nakryłam ją na tym jak straszy Tanię. Podbiegła do kojca z impetem i fuknęła a biedna Tania uciekła pod półkę. Jak mnie Pola zobaczyła i usłyszała co mam jej w tej kwestii do powiedzenia dała dyla do siebie i było jej wstyd. Chyba najbardziej przeżywała, ze ją na tym procederze nakryłam. :)
Poza tym Pola próbuje nade mną dominować. Np. na łóżku dyryguje mi gdzie mogę trzymać nogi a gdzie nie. Wczoraj warczała na mnie bo przesunęłam się w jej kierunku a ona sobie nie życzy. No dałam ja jej do wiwatu oczywiście słownie. Powiedziałam, że jak się nie podoba to do siebie. Jak człowiek jest dobry i okazuje serce to zaraz się Poli wydaje, że można mi na głowę naskoczyć. Ale się pomyliła. Ja zdominować się nie dam. Miałam dwa boksery i wiem co to znaczy walczyć o hierarchię. O co to to nie. Mała Polinka mi się musi podporządkować i nie ma rady.
Wczoraj widziałam Misię Pęziwiatra. Moja mała Misieńka na wybiegu biegała tak, że się przestraszyłam, że coś sobie zrobi. Tania wyszła trzy razy a potem się położyła. Co się będzie wydurniać. A mała Miśka skakała aż była radość patrzeć. Podobnie skacze Olala i Agata u Joli.
Baylee i Elusia pozwiedzały i pogryzły swoją klatkę z drugiej strony. Najlepsze były białe, które dystyngowanie zaglądały do Tani i Elusi i chodziły sobie jak damy po wybiegu.
Generalnie spokój. Jeżyk dostał kurczaka i był szczęśliwy. Pola mniej bo chętnie by mu go zjadła. :jupi:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

No też Pola? Żeby tak się w łóżku rozpychać? :lol: Ale bardzo dobrze zrobiłaś, że pokazałaś, kto rządzi. Konsekwentnym trzeba być w tych sprawach.

A kurczaka dla jeżyka dajesz surowego czy gotowanego?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Super, że w końcu trochę spokoju masz :) Białe damy i Misia Pędziwiatr, wesoło macie, to musi być piękny widok, tyle osobistości :love: Pola zazdrosna? Tak to już chyba jest :)
Też miałam bokserkę, co to był za charakterek...jak widzę na ulicy boksera to nie umiem obojętnie przejść, cudne są (nie tylko z wyglądu :) ). Chętnie bym wzięła, ale tak krótko żyją...i na razie warunków nie ma, ale może kiedyś... zdrówka dla Waszych zwierzaków :buzki:
Marzena

Misia i Tania żyją sobie spokojnie.
Oto jak to wygląda codziennie
z profilu:
Obrazek
z przodu:
Obrazek
razem a jednak osobno:
Obrazek
ale zawsze pod czujnym okiem mamy Tasi:
Obrazek
w kojcu:
Obrazek
Misia, gdy ośmielam się zabrać Tanię zaraz drze japę: "Tasiaaaaaa! Tasiaaaaaaaaa! i nie chce nawet paru sekund być sama a Tania gdy biorę Misię i ją odnoszę troskliwie weryfikuje stan małej. Sprawdzane są łapki i stan ogólny Miśki, bo to przeciez zaufania do tej Dużej mieć nie można. :jupi: :meeting: :yahoo:
malina8777

Post autor: malina8777 »

Piękności :love: u mnie Feniks tak krzyczy za Morfeuszem. Kapsel jak był mały tez tak krzyczał za Chrupkiem. Zauważyłam że młode świnki, przynajmniej u mnie tak się zachowują jak się im zabierze przyjaciela. Tania mnie zachwyca swoją urodą, masz naprawdę wyjątkową świnkę :love:
Alex

Post autor: Alex »

To chyba juz regula, bo ja jak wezme tylko jedna swinke to druga sie tak drze ze musze wziasc je razem :lol:
Marzena

Dziękuję za miłe słowa. Tak Tania to moja najśliczniejsza świnka i do tego najłagodniejsza. To dobra, kochana istotka, którą strasznie męczyły choroby a potem samotność. Przy Misi jest spokojna i jakby odmłodniała. Wszystkie moje świniaczki są śliczne i wszystkie kocham ale do Tasi mam największy sentyment. Może dlatego, że na początku tak trudno mi było pokochać świnkę, która wcale nie miała być moja a potem w 5 minut zdobyła moje serce a może przez te jej problemy zdrowotne. Żal mi, że tylko jej jedyne dziecko przeżyło z całego miotu bo to taka cudna świnka. Baylee jej córeczka jest do niej bardzo podobna. Tylko charakter ma zupełnie inny.
O proszę tu Baylee z Elusią, z którą na co dzień mieszka. Elusia jest bardzo troskliwą świnką i lubi Baylee a ta lubi Elusię. Są całkiem zżyte i zadowolone ze swojego towarzystwa.
Obrazek
a tu białaski słodkie i kochane. Zrobiły się już z nich takie dojrzałe i dorodne panny.
Obrazek
i na koniec Miśka z Tasią przesyłają buziole :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Obrazek
a w tle "strażnik z teksasu" Pola udaje , ze ja to nie rusza :laugh:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
malina8777

Post autor: malina8777 »

Racja, dziewczyny są prawie identyczne ciężko je rozpoznać :) zdjęcia jak zawsze cudne :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”