Nowe dzieje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Harvejowa

Re: Harvistek i spółka/będzie nas więcej :)

Post autor: Harvejowa »

Nie mam pojęcia czym jest leczony, obecnie weterynarza ma we Włoszech i przed przyjazdem będzie miał jeszcze badania kontrolne. Reszta kotów była badana i całe szczęście tylko ta pierdoła przygarnęła robale. Początkowo myślałam, że to robaczyca serca ale weterynarz im powiedział, że te glisty siedzą tylko w płucach i jest to najbardziej różowy scenariusz przy jego objawach. W Polsce umówimy się na kontrolę do kardiolog, zbadamy kupę na wszelki wypadek jeszcze u nas i zobaczymy, czy już pozbył się lokatorów. Lek, który dostał podobno ma bardzo silne działanie i możliwe, że z tego powodu są problemy gastryczne (specjalistyczna karma + saszetka kociego probiotyku dziennie pomagają :) ).
Wyprzedzę też wszelkie pytania - hodowla jest znana i polecana, być może pierwszy raz zdarzyło im się coś takiego i miejmy nadzieję, że hodowca faktycznie nie miała o tym pojęcia. Jak to u nas bywa...kociak wszedł do rodziny i w rodzinie zostanie :) A wszyscy staną na głowie żeby było jak najlepiej. Patrząc na Mufiego jak mnie zaskakuje...jak znów jest zadowolony, tylko pododermatitis musimy wyleczyć - całe szczęście obserwuję mu łapki raz w tygodniu i szybko zareagowaliśmy (powykręcane łapki w końcu zrobiły swoje :() Mam nadzieję, że Knedlik lub jak zwykle jest nazywany Kołdunek też nas zaskoczy i weźmie przykład z Mufusia!

Izma witamy w naszym wątku :) ostatnio było dużo ciszy ale ponieważ wariackie papiery się skończyły będzie duuużo zdjęć :D
Harvejowa

Podzielę się jeszcze moimi powolnymi przygotowaniami :D

Pierwszy koci kącik w przedpokoju :) Mam nadzieję, że polubi norkę
Obrazek

I oczywiście miseczki ! tylko rozmiar dla psa (kocie są za małe dla tej rasy) :laugh: Kołdunek podobno waży dopiero 5kg ale znając życie długo to nie potrwa.
Ach i dowiedziałam się, że kocha pluszaki zatem czeka na niego już pluszowa mysza :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Mysza wydaje się być nieco skołowana ... :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Izma

Post autor: Izma »

Jakiej on jest rasy? Bo ja z kotów to znam tylko dachowce :redface:
Harvejowa

Brytyjski krótkowłosy :)
Tu-Tu

Post autor: Tu-Tu »

O takim właśnie marzę!
Harvejowa

Zapodaję trochę cukru na wieczór
Obrazek
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

koteł w bidecie :102:
Izma

Post autor: Izma »

Mina: "Wielb me futro ludzki sługo"
Harvejowa

Najbardziej jestem ciekawa, czy polubi się z prosiaczkami (z Demolką nie będę ryzykować). Jest bardzo duża szansa bo to taki płaczący ciamajdek jest i szuka towarzystwa :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”