Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
balbinkowo

Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały

Post autor: balbinkowo »

Gratki dla chłopaków, tak ładnie razem pozowali, że nie mogli ich nie wziąć do kalendarza :D :jupi:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Tak mnie na rozmyślania wzięło... Za rok kończę gimnazjum, trzeba iść do liceum. Nie ukrywam że zależy mi na poziomie, chcę później iść na weterynarię. No a dobry biol chem mam najbliżej... we Wrocku. Nigdzie wokół nie ma liceum w którym uczniowie dawaliby radę bez korków. Do Wro mogę iść, dałabym radę sama, ale co ze świniami? W bursie raczej trzymać by mi ich nie pozwolili, chociaż można się zawsze podpytać czy dla dwóch małych słodziaków zrobiliby wyjątek (akurat ze współlokatorami problemu być nie powinno...). Ewentualnie wynajem mieszkania, ale to z kolei większe koszty... Z drugiej strony co w weekendy? Raczej nie siedziałabym w internacie, albo do domku, albo pewnie z tatą organizowalibyśmy sobie jakieś tripy w pobliżu Wro, Milicz, Mietków i takie tam. A świnie? Musiałabym znaleźć kogoś z Wro kto mógłby na weekend powiększać stadko o dwa prosiaki. Wożenie ich do domu co dwa tygodnie raczej nie miałoby sensu...
W sumie Cosia mogłabym zostawić w domu (siostra myślę będzie już na tyle duża i ogarnięta, że w dużej mierze mogłaby pomagać rodzicom, z resztą ona jest w Cośku zakochana po uszy...) bo świń zdrowy i bezproblemowy, ale Dropsa chorowitka za nic nie oddałabym pod opiekę rodzicom. Z resztą we Wro miałabym Zwierzyniec znacznie bliżej... Wtedy Cosiowi mogłabym raczej bez większych oporów ze strony rodziców mogłabym załatwić kumpla, Dropsowi tak samo.
No, chyba że któryś z forumowiczów udostępniłby mi kącik/ogródek do rozstawienia namiotu czy coś, mogę sprzątać świniom :lol:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

No to trudna decyzja, zwłaszcza, że Drosik już jest wymagający... Zawsze możesz jeszcze P. zapytać, czy na weekendy by Ci się Dropsem nie zajął ;) Od razu by go doglądnął, podleczył itp... :szczerbaty:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Izma

Post autor: Izma »

Tak z mojego doświadczenia... Ja zdawałam biologię, chemię i fizykę, bo chciałam iść na medycynę i nic nie daje tyle w przygotowaniach do matury, co indywidualna praca z korepetytorem. Ja chodziłam do marnego liceum i na mat- fiz. Za to ze wszystkiego miałam korki i bardzo dużo pracowałam sama. Zastanów się, bo za bursę, czy stancję też trzeba płacić, a moim zdaniem jednak lepiej te pieniądze wydać na korepetycje. Poza tym miałabyś świnki przy sobie i wzięłabyś ich dopiero jakbyś przeprowadzała się na studia. I radzę Ci też nie planować zbyt wielu wolnych weekendów, bo przed maturą coś takiego nie istnieje. Może jeszcze nie w pierwszej klasie, ale od początku drugiej to już jest bardzo ciężka orka.
Dropsio

Skoro mam lecieć na korkach, to na kija w ogóle chodzić do szkoły? ;) U nas w liceum lekcje praktycznie się nie odbywają, dzieciaki przychodzą (o ile w ogóle przychodzą) na lekcje o 10 i wychodzą ze szkoły o 13, o ile w ogóle idą do szkoły... W tym roku do mojej mamy przychodziła jedna dziewczyna z 3 klasy, panna nie uczyła się nic, ledwo co ogarniała cokolwiek, chodziła na matfiza... Na maturze miała 37% i to był drugi najlepszy wynik w szkole, także ten... :roll:
Chcę iść do VII, rozmawiałam z ludźmi którzy tam poszli i twierdzą, że nauczyciele są genialni i można lecieć na naprawdę dobrych wynikach bez nauki w "domu", wystarczy uważać na lekcjach. Gdybym miała iść do nas i lecieć na korkach, to pewnie czasu by mi brakło na zwierzaki i tak czy inaczej byłyby kłopot...
Weekendy przed maturą chyba jednak spędzałabym w domu z mamą... :P
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

nauka w weekendy przed maturą?? czy naprawdę tylko ja pod wielką knigą z bioli miałam ukryta gazetę?? :szczerbaty:

Dropsio.. ja każdego weekendu obiecać nie mogę, bo nie wiem co to i kiedy będzie.. ale jak tylko będę w domu, to czemu nie. ;)

(a u nas najlepszym liceum nie jest XIV??)
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
lubię

Post autor: lubię »

Nie najlepszym, tylko chorym. Szczerze mówiąc odetchnęłam, bo bałam się, że właśnie tam celuje Dropsio :tired: A na temat nauki i przygotowań do matury się nie wypowiadam, a) było to tak dawno, że nijak się ma do dzisiejszej rzeczywistości, b) stanowię antyprzykład (dobrze, że tż był trochę kujonem i będzie mógł dydaktyczne gadki z czystym sumieniem odstawiać :szczerbaty: ).
Wywołana do tablicy mogę zaoferować pomoc w razie czego, niewykluczone, że rodzina nawet nie zauważy - dwie świnie w te czy wewte :idontknow: Do spółki z dortezką, to już całkiem sporo weekendów się uzbiera ;)
Dropsio

Nie, do XIV bym nie poszła choćby mi mieli zapłacić :lol: Byłam tam kiedyś na jakimś obozie i nie obrażając nikogo to dawno nie widziałam takiego skupiska dziwnych ludzi... Większość po krótkiej rozmowie sprawiało wrażenie dzieciaków które dopiero co wyrwały się z domu spod opieki rodziców i "korzystają z życia". Nie bardzo przekonali mnie do siebie opowiadając o tym jakie "wspaniałe melanże tutaj sobie co wieczór urządzają" :lol:
Za to z tego co wiem od znajomych to VII daje radę. Nie ma przesadnego luzu ale presja też nie jest jakaś olbrzymia (jak w XIV). :)
Dzięki za oferty, może skorzystam... Jak się uda załatwić gdziekolwiek kącik dla mnie i świń. Jak nie, to nie bardzo wiem co zrobić :?
lubię

Post autor: lubię »

Już w liceum mieć poczucie, że najlepsze co masz życiu to melanż pod koniec dnia? Super, gratulacje! Od razu możecie startować do korpo :P
Często tamtędy przechodzę, spotykam tych ludzi - uczniów i nauczycieli - w autobusach i na ulicy. Jakiś czas temu byłam w sąsiedniej podstawówce, niepublicznej, chwalącej się przyrośnięciem do kompleksu XIV. Wrażenia? Apage! :lol:
Dropsio

Z resztą najlepsze liceum we Wro... Już widzę ten wyścig szczurów, bo nie wierzę że go tam nie ma. :roll:

Świnie w końcu zostały w domu pod opieką dziadków. Bałam się chłopaków taszczyć ze sobą, bo raz że podróż długa, a jeszcze zapowiadały się straszne upały w dzień... Kochany dziadziuś miażdży Dropsowe tabletki i posypuje mu nim jabłuszka/ogórki i takie tam, także leki mu podają że świń nawet nie zauważa. A ja zła wpycham mu prosto do pysia... Powinnam mieć wyrzuty sumienia chyba :? :szczerbaty:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”