potwory i spółka! - pięcioświń

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
loriain

Re: Luna i Sol

Post autor: loriain »

Dziękujemy :love:

Wiesz co o zagrodzie myślę tej ze stolików z Ikei, czyli dno i ściana boczna z płyty sklejkowej plus kuweta wyłożona PCV. Pleksi bym chciała na boki i przód, tak żeby zwierzaki miały widok na świat. Szkło tańsze ale cięcie go to wyższa szkoła jazdy no i ciężkie. Siatka jakoś mi nie do końca pasuje. Plastik znowu jest nie do końca przejrzysty. No zagadkę życia mam, nie wiem może zorientuje się czy w Polsce to pleksi nie jest tańsze, na święta planuje przyjazd to bym mogła kupić :idontknow:
Ostatnio zmieniony 19 sie 2016, 18:01 przez loriain, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Wcale zdolna nie jestem...a powiem szczerze, że drewniane nie do końca jest lepsze, bo drewno nieimpregnowane szybko się "zużywa". Miśki sikają przecież, a nie wysuszy się tego szmatką, bo nasiąka. Nie zaimpregnuję też, bo miśki tu i tam podgryzają. W końcu chodziło o to, żeby było naturalnie. Miała być rozkładana, więc elementy są na kołki, więc jak niechcący się kopnie przy sprzątaniu, to kołek się łamie... I musiałam poskręcać na kątowniki w rezultacie. Najlepsze rozwiązanie to te kratki c&c plus coś na spód takiego kanalikowego...Nie pamiętam jak to się nazywa, ale kilka dziewczyn tu ma, więc pewnie w wątku o naszych klatkach znajdziesz :)
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
loriain

Asita pisze:Wcale zdolna nie jestem...a powiem szczerze, że drewniane nie do końca jest lepsze, bo drewno nieimpregnowane szybko się "zużywa". Miśki sikają przecież, a nie wysuszy się tego szmatką, bo nasiąka. Nie zaimpregnuję też, bo miśki tu i tam podgryzają. W końcu chodziło o to, żeby było naturalnie. Miała być rozkładana, więc elementy są na kołki, więc jak niechcący się kopnie przy sprzątaniu, to kołek się łamie... I musiałam poskręcać na kątowniki w rezultacie. Najlepsze rozwiązanie to te kratki c&c plus coś na spód takiego kanalikowego...Nie pamiętam jak to się nazywa, ale kilka dziewczyn tu ma, więc pewnie w wątku o naszych klatkach znajdziesz :)
No drewno ma do siebie to ze lubi siurem nasiąknac :p
Myślę że każdy rodzaj zagrody ma swoje plusy i minusy.
Myślałam o klatce z tych kratek, oglądałam ale jakoś nie wiem. Niby fajna, super ale nie mogę się przekonać ;)
Jeszcze mam czas , plany budowy dopiero na wiosnę ale ja jak to ja lubię wszystko wcześniej wiedzieć :p

właśnie dostałam świeżutkie zdjęcie malutkiej :love:

Obrazek

za tydzień w sobotę jedziemy po nią!
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Śliczna :love: już czuję to futerko!
loriain wiem o jakiej klatce myślisz :lol: to ja wrzuciłam gdzieś ten link http://www.ikeahackers.net/2015/01/real ... ables.html m
nie wiem czy byłaś w moim wątku? ja wykorzystałam ten pomysł, ale z kratkami c&c bo je akurat miałam. mam zagrodę 2,8mx1,05m i pleksi wcale nie była potrzebna, a ty w Niemczech masz łatwiejszy (i chyba tańszy) dostęp do c&c.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
loriain

Dzima pisze:Śliczna :love: już czuję to futerko!
loriain wiem o jakiej klatce myślisz to ja wrzuciłam gdzieś ten link http://www.ikeahackers.net/2015/01/real ... ables.html m
nie wiem czy byłaś w moim wątku? ja wykorzystałam ten pomysł, ale z kratkami c&c bo je akurat miałam. mam zagrodę 2,8mx1,05m i pleksi wcale nie była potrzebna, a ty w Niemczech masz łatwiejszy (i chyba tańszy) dostęp do c&c.
Widziałam Twoja zagrodę jest naprawdę fajna :D z tymi kratkami c&c tutaj, to wcale nie jest tak łatwo. Trzeba zamawiać z Anglii bo nie są dostępne na miejscu.
Powiedz mi jak w praktyce się sprawuje taka zagroda z kratek? Jak że sprzątaniem?

A co futerka to nie wiem jakie ono będzie. Merino nie są przypadkiem szorstkie? :ups:

Pokaże wam ulubiona miejscówke Luny :lol:

Obrazek

Obrazek

Sorry za jakość, jeszcze nie opanowałam obsługi aparatu i wszystko pstrykane na szybko telefonem. Wzrok na pierwszym zdjęciu mówi wszystko ; P po długim dniu pracy i powrocie do domu chciałam się przywitać a zostałam skarcona i oszczekana zębami 'gdzie tyle byłaś? ! Mam nadzieje ze coś mi przyniosłas! A w ogóle to nie przeszkadzaj! ' :lol:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Sprzątanie jest szybkie, podnoszę matę i wszystko spada w jedno miejsce, zamiatam i wybieram zasikany żwirek- cała filozofia.
Merino ma chyba miękkie? Lilith jest specem od ras, trzeba się jej zapytać :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
loriain

Czyli tak jak sprzątam teraz tylko trzy razy więcej :lol:
Luna ma futerko miękkie jak kaczuszka, mam nadzieję że merino tez takie są bo to sama przyjemność dla dużych :102:
Alex

Post autor: Alex »

Tez sobie miejsce wybrala :lol: piekne prosiaki :love:
loriain

Alex pisze:Tez sobie miejsce wybrala :lol: piekne prosiaki :love:
dzięki :102:
Siedzi tam całymi godzinami i gdacze pod nosem :idontknow: bo rozmowna to ona bardzo nie ma chwili żeby nie pitoliła choćby cichutko. Nawet jak śpi to gada :lol:

Biegalam wczoraj z metrowka i kalkulatorem, za klatkę c&c sprowadzona z UK, taką jaką chcę musze dać 150€... plus gdzie ja kupię maty szerokie na 70 cm?
loriain

Dzisiaj wielki dzień pierwszego doswinienia :jupi: czekamy niecierpliwie :szczerbaty:

Pan proś dotarł, gadatliwy i szybki jak strus pedziwiatr :laugh: zdrowy z wagą 535 gram a ma lekko ponad dwa miesiące :ups:
Niestety został na do widzenia ugryziony w ucho przez swojego brata i na boku tez znalazłam strupka. Musiał nieborak mieć ciężkie życie z rodzeństwem.
A razem z nim przyjechało całe drzewo genealogiczne aż do prapradziadkow :laugh:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”