Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Opowieści Świńskiej Treści - łamigłówka
Szacun
Ja przy panikarze Tolce boję się ciąć nożyczkami i wybieram maszynkę.

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
No to widzisz, co komu
u mnie nożyczki nie mają ostrego końca, nie ma obawy że się świnia nadzieje. Nabieram włosy grzebieniem i potem obcinam z wierzchu przy grzebieniu, tzn nie dotykając skóry bezpośrednio więc nie ma opcji że ją niechcący ciachnę po skórze 

- Polena
- Miejscowość: Warszawa/Kanie
- Kontakt:
Kordian strasznie panikuje przy wszystkim co jest związane z włosami. Śmiała się z niego, że panienka, że włosy przecież nie bolą, etc. A potem znajoma usłyszała w Pulsvecie, że świnki mają tak rozmieszczone receptory nerwowe, że strzyżenie faktycznie może sprawiać fizyczny dyskomfort
Wetka wręcz użyła sformułowania 'unerwione włosy', co było oczywiście skrótem myślowym 

- joanna ch
- Kontakt:
łaaaaaaaaat???
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
To włosy Grawy wręcz przeczulicę chyba miały 

- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
To może dlatego Miecio wcale nie lubi, jak się go dotyka? Ma receptory na całym futerku? 

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Joanna próbowałam Twoim sposobem (na grzebień) i obcinałam degażówkami z zaokrąglonym końcem ale Tola się wściekała. W ogóle ona panikuje jak chcę ją uczesać grzebieniem nawet jeśli ma krótkie włosy i nie ma kołtunów. Albo ktoś ją nieumiejętnie czesał albo faktycznie coś jest z tą przeczulicą
To chyba podobnie jak z głaskaniem rozetek. Dla nich to nieprzyjemne bo jakby nie pogłaskać to zawsze w którymś miejscu będzie pod włos 

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ależ masa świń tak ma, szczególnie rozetki. Większość rozetek jest niedotykalska, albo pozwala na dotyk tylko w określonych rejonach.
Moim zdaniem czesanie rozetek to przykra dla nich czynność, długowłose najlepiej znoszą strzyżenie maszynką, a gładkowłose lubią głaskanie, albo nie, jeśli lubią, to można czesać - tylko po co?
Moim zdaniem czesanie rozetek to przykra dla nich czynność, długowłose najlepiej znoszą strzyżenie maszynką, a gładkowłose lubią głaskanie, albo nie, jeśli lubią, to można czesać - tylko po co?

- joanna ch
- Kontakt:
Majka też jest ukrytą rozetką, tylko chowa się z tym pod włosami 

Nie miałam o tym pojęcia... Fakt faktem - Shani, rozetka, ma takie miejsca, których dotknięcie powoduje niekontrolowane, bardzo niezadowolone podskoki, za to gładkowłosa Tysia wręcz sama podsuwała się do głaskania, i nazywaliśmy ją świnkopsem, zadziwieni, że to takie proludzkie stworzenie...
Swoją drogą, chciałam powiedzieć, że ostatnie zabiegi fryzjerskie wyszły Ci bardzo fajnie i Majce z tym cięciem do twarzy

Swoją drogą, chciałam powiedzieć, że ostatnie zabiegi fryzjerskie wyszły Ci bardzo fajnie i Majce z tym cięciem do twarzy