Hokus-(*)___ Pokus(*)___ Polar(*)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

sempreverde

Re: Hokus, Pokus(DS) ___Polar- wst. rez [Sztum]

Post autor: sempreverde »

:(

Może jeszcze się uda?
Amina
Miejscowość: Polska
Kontakt:

Post autor: Amina »

Co u Polarka? Pewnie jest już całkiem pokaźnych rozmiarów :świnka1: ...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Tak- sałkiem spory świnek z niego- 875g :)
Chciałabym, aby został u mnie, zawsze marzyła mi się biała świnka. Spróbuję go połączyć z moim Leszkiem, albo jeszcze raz z Biszkoptem. Do końca przyszłego tygodnia powinno się wszystko wyjaśnić.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

No dobra- mamy prawie "koniec przyszłego tygodnia"

Jak wytłumaczyć tym dwóm głupkom, że do siebie pasują :think:
Obrazek
Od kilku dni mieszkają razem i się docierają :roll:
To właściwie ostatnia szansa dla Polarka, jeśli się nie dogadają, będzie musiał wrócić do adopcji..

Edit 7.10- zostaje. Można wątek przenieść do Uratowanych.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Hokus, Pokus, Polar- wszyscy w DS

26.07.2019r odszedł Pokus :candle:
Hokus parę dni temu wrócił pod opiekę SPŚM- po ponad pięciu latach. Ale... to dobrze. DS okazał się niezaradny.
Aktualnie Hokus nadal przebywa w Warszawie (TDT Zwierzur). Jutro wizyta weterynaryjna, będziemy wiedzieć więcej..
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Hokus, Pokus, Polar- wszyscy w DS

Post autor: zwierzur »

Hokus jest prosiem schorowanym mocno. Serducho na lekach - na stałe. Z nerkami też nie jest za dobrze - leczymy. Hokusek bez zachwytu, ale dość grzecznie poddaje się zaleconej kuracji. Waga mu jeździ - od 860 do 870 się utrzymuje bez dokarmiania. Było już nawet 884 g, ale to po trzeciej przekąsce. Dziadunio nie je zbyt dużo, ale często i apetyt ma. Wystraszonego, chudziutkiego i apatycznego chłopaczka udało się bezkonfliktowo połączyć z Sierściuchem Hanyskiem. Siedzą sobie we dwóch i wygląda na to, że taki układ im pasuje bardzo. Nie są wobec siebie namolni, nie ma między nimi cienia agresji. Żaden nie jest żarłokiem, jedzenia sobie nie podbierają. Zawsze coś mają w misce, więc nikt nie głoduje. Hokus nadal nie opanował poidła, chociaż po obserwacji Hanysa próbował, ma więc miseczkę z wodą i nawet jej nie brudzi za bardzo. Piją obaj na potęgę, nie nadążam dolewać. We wskazanym czasie kontrola weterynaryjna i ponowne badanie krwi oraz kontrolne echo serducha. Będę bardzo się cieszyć, jeśli sytuacja się nie pogorszy, bo widoków na spektakularną poprawę i całkowity powrót do zdrowia brak. Ogólnie - nie jest najgorzej. :)
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Hokus- wstrzymany/leczenie___ Pokus(*)___ Polar- DS

Dopatrzyłam się, że Hokusik wrócił do nas po 5 latach- dokładnie, co do dnia.
Jest oczywiste, że domu nie szuka i już na zawsze pozostanie pod opieką Stowarzyszenia. Mam nadzieję, że jeszcze trochę pożyje w dostatku. Droga powrotna do mnie jest oczywiście otwarta, ale skoro znalazł tak wspaniały DT i kolegę, to ja się nie narzucam. Zobaczymy, jak się życie ułoży.
Zwierzurku, Ty wiesz co.. :buzki:

Bardzo kibicuję Hokusowi :fingerscrossed: :fingerscrossed: .
Myślę, że trzeba założyć wątek w wirtualnych adopcjach.

Ps. Polar z tego wątku nadal żyje, choć również jest dość mocno schorowany- ma nieoperacyjnego guza w j.brzusznej, ostatnio przyplątał się jeszcze guz tarczycy.. Mieszka u mnie.
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Trzymamy mocno za Polarka. :fingerscrossed: Hokus dziś na wadze 886 g. Nadal nie dokarmiamy. Godzinę temu dostały świntuchy góry trawy. Siedzą i szamią w skupieniu, rozgrzebując z upodobaniem zielone stosy i utylizując je systematycznie przy pomocy szczęk. Nocna przegryzka... :102:
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Hokusek po kolejnej wizycie u weta. Mamy dobre i złe wieści. Pozytywny jest fakt, że poprawiła się po lekach kurczliwość serducha, a wyniki wątrobowe wyszły tak dobrze, że dr zaordynowała odstawienie leków. Nereczki nadal leczymy osłonowo. Niestety, na USG wylazł w obrazie twór, którego w sercu być nie powinno. Zajmuje 1/4 narządu. :glowawmur: Opcje są dwie: albo mamy do czynienia z guzem nowotworowym i wtedy rokowania są od ostrożnych po złe, albo jest to olbrzymi skrzep. Dostaliśmy, na razie w najmniejszej dawce, leki rozrzedzające krew. Jeżeli to skrzep - może zdołają dziada rozpuścić. :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: Trzymamy mocno kciuki, żeby nie nastąpiło to zbyt raptownie, bo jak się taki kawał oderwie i zablokuje naczynia... :sadness: Także tak...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Biedny ten Hokus..Ciągle coś. Ale jest już dość wiekowy, więc się wszystko czepia.
I prawda jest taka, że już dawno powinien być na lekach, były DS zawalił sprawę nie robiąc badań profilaktycznych.
Mam nadzieję, że czeka go jeszcze trochę dobrego życia.

Przenoszę wątek do Wirtualnych Adopcji. I zmieniam autora, bo Hokusik jest teraz w najlepszych rękach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”