Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Ewaunia

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Ewaunia »

Nadia jeśli chodzi o schodki to ja je wyłożyłam drybedem. U góry zrobiłam w nim dziurki i przymocowałam opaskami samozaciskowymi, mój mąż ma ich setki. Mam dwie takie nakładki na schodki. Jak są zasikane to przecinam opaski, zakładam nowy kożuszek i nowe opaski. Jutro zrobię zdjęcia to wstawię.
109 euro to naprawdę dobra cena! Jak Ty to znalazłaś????? Szok!!! :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

nadia79 czy twoje świnki same wchodziły i schodziły z półek w Toddy Rolla?
Dawna grenouille ;)
Ewaunia

Post autor: Ewaunia »

Wiem, że to pytanie do mnie, ale się wetnę.
Moje świnki nie mają żadnego problemu z wchodzeniem ani ze schodzeniem po tej drabince.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

nadia79 pisze:
Ewaunia, jak miło widzieć i wiedzieć, że ktoś jest tak samo zadowolony z Toddy Rolla jak ja :D . Własnie sprzedałam taką 120 i czekam na 150. Na polskiej stronie zooplusa jej nie ma, ale jest na stronie niemieckiej, słowackiej itp. Ja w ostateczności wybrałam rosyjską, bo wychodziło najtaniej, 109 euro, a koszty przesyłki do Polski są gratis, korzystają z DHL-u lub GLS-u.
http://www.zoochic-eu.ru/shop/tovary_dl ... 0sm/194853
Nadia dogadałaś się po angielsku? :think: Czyli wychodzi na to, że za 400zł da się kupić 150kę :yahoo: Przesyłka gratis :o!?
Warto pomyśleć nad taką... :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Nie wiem jak jest w 150 cm. Ja mam 120 i moje świnki bardzo nie chętnie się wdrapywały na górę. Kilka razy próbowałam skusić je ogórkiem, i nawet poskutkowało ale zamiast zejść po kładce to one zeskakiwały :shock: (mało na zawał nie zeszłam) i jedna półkę zdjęłam, a drugą podczepiłam wyżej i robi za półkę na jedzenie.
Poza tym ta otwierana górna klapka kilka razy spadła mi na głowę jak wyciągałam coś ze środka :? , więc ją odkręciłam.
Teraz klatka wygląda tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I powoli rozglądam się za większą :szczerbaty:
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Śliczna i schludna :love: Czy na pewno mieszkają w niej świnie? :think: ( :lol: )
grenouille pisze: I powoli rozglądam się za większą :szczerbaty:
To rozglądamy się razem ;)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
nadia79

Post autor: nadia79 »

grenouille pisze:nadia79 czy twoje świnki same wchodziły i schodziły z półek w Toddy Rolla?
Trapik trzeba było wyłożyć matą łazienkową, bo po oryginalnym się ślizgały. Na początku trzeba było je przyzwyczaić, więc kusiłam jedzeniem, na półce zrobiłam im kuchnię :) . Pierwszy raz jak dałam tam jedzenie, to wsadziłam je sama, potem same zeszły, a dalej już poszło "z górki", żarcie to potężny motywator ;) . Potem już śmigały jak wściekłe, jak doszła do ekipy Nina (3 świnka), to już niczego nie musiałam uczyć, sama załapała, miała dobry przykład. Czasami też zeskakiwały, ale rzadko.
Dzima pisze:
nadia79 pisze:
Ewaunia, jak miło widzieć i wiedzieć, że ktoś jest tak samo zadowolony z Toddy Rolla jak ja :D . Własnie sprzedałam taką 120 i czekam na 150. Na polskiej stronie zooplusa jej nie ma, ale jest na stronie niemieckiej, słowackiej itp. Ja w ostateczności wybrałam rosyjską, bo wychodziło najtaniej, 109 euro, a koszty przesyłki do Polski są gratis, korzystają z DHL-u lub GLS-u.
http://www.zoochic-eu.ru/shop/tovary_dl ... 0sm/194853
Nadia dogadałaś się po angielsku? :think: Czyli wychodzi na to, że za 400zł da się kupić 150kę :yahoo: Przesyłka gratis :o!?
Warto pomyśleć nad taką... :roll:
Zamówienie robiłam przez rosyjską stronę, korzystałam z translatora google ;) . Całość wyszła mnie coś koło 480 zł, bo robiłam przelew przez internet, a banki kurs sprzedaży euro mają na poziomie 4,30 zł :sadness: , do tego 5 zł za przelew, ale i tak uważam, że się opłacało. Przesyłka gratis :prezent: .
sysa90

Post autor: sysa90 »

ja nie mam klatki bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby moje 'pieski: były zamknięte. Narazie wygląda tak ale przechodzi etap odpicowania. :102: :102:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Fajny pomysł :ok: A z czego jest ten wybieg/zagroda zrobiona? Polipropylen? :think:
Pyrka
karolinaa

Post autor: karolinaa »

Sylwia, tak właśnie świnki powinny mieszkać: wielki kojec z wyjściem na pokój :like: Świetnie im to wszystko urządziłaś! Nie wyobrażam sobie, żeby mogły trafić lepiej :buzki: Zwłaszcza, że to jasie-wędrowniczki ;) Załóż im koniecznie wątek w dziale "moje świnki" :pray:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”