Zdjęcia z 23.02.20

03.2020

OBECNIE
23.10.2022
- wiek - ur. ok 09.2018
- płeć - samica-sterylka
- nr adopcyjny: 4954
- stan adopcyjny: DS u Justyna C. Rokietnica do adopcji do innej samiczki lub samca lub z Trytytką
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Jedna z pięciu świnek odebranych od osoby prywatnej, którą przerosła opieka nad rozrastającym się stadem świnek i ich chorobami.
Kura została nazwana Kurą, ponieważ często pije jak kura, czyli pije z poidła, podnosi głowę i "cmokając" połyka ją. Jeśli ktoś miał możliwość obserwowania kur, będzie wiedział o co chodzi. Ja wiem, że to może nazwa taka nieadekwatna do świnki, ale ona jest tak pocieszna z tym piciem

Poza tym Kura miała niewesoły żywot, w tym również u mnie. Przyjechała - miała grzybka i okazało się, ze jest w ciąży. Trochę niepokoiło mnie, że maluchy są mało ruchliwe, ale jak to maluchy - są różne. Ale to co się stało, przeszło moje najśmielsze wyobrażenia. Kura w sobotę 21.03, rano - urodziła 3 maluszki, niestety martwe. Wieczorem "dorodziła" kolejnego martwego malucha z widocznymi wadami rozwojowymi. W niedzielę z rana pędziłam z Kurą do weta na usg, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Wydaje się że tak. Kura dostała antybiotyk i mamy się znów pokazać na wizycie w czwartek

Kiedy Kura będzie mogła pójść do adopcji? Skonsultuję to z naszą panią dr.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Dzima, Rogoźno
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa w fazie
# kontakt do osoby decyzyjnej – Dzima pw oraz e-mail: dzimaaga@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam

TRYTYTKA
- wiek - ur. ok 09.2019
- płeć - samica
- nr adopcyjny: 5899
- stan adopcyjny: DS u Anny M. okolice Nowego Tomyśla do adopcji do innej samiczki lub kastrata lub z Kurą
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów